drömfrukost_2192

Drömfrukost och mardrömskemikalier.

drömfrukost_2192 drömfrukost_2199 drömfrukost_2193 drömfrukost_2203 drömfrukost_2204 drömfrukost_2236

I morse var jag på Drömfrukost på Saltå kvarn på Renstiernas gata. Efter supergod, ekologisk, megabra frukost, var det dags för samtal mellan bästa Clara och Ulrika Dahl på naturskyddsföreningen. Ämnet var miljögifter i hemmet. För några månader sedan deltog Clara i en undersökning som naturskyddsföreningen hade. Den gick ut på att hennes och en rad andra bloggares damm skickades in på analys, för att se vilka gifter som fanns i deras hem (läs om undersökningen HÄR ). Och dagens samtal gick ut på att prata om just detta. Hur otroligt mycket gift det finns i så mycket av det vi omger oss med, och vad vi kan göra för att minska farligheterna. Jag fick en stor dos ångest efter samtalet, jag brukar ju t.ex inte tvätta mina nyköpta kläder innan jag använder dem, jag har en hel del plast i mitt hem, och varför tänkte jag inte på vilken väggfärg jag målade mina väggar med!!!??? Dessutom växte jag upp på 80-talet när allt var ÄNNU värre än vad det är idag!!

Jag vet inte hur kört det är för mig, och för alla oss som tuggat på barbiedockor, micrat våra plastmatlådor, överkonsumerat konservburkar etc. Men det är aldrig försent att börja tänka sig för. Både för oss själva, för vår miljö och för våra framtida generationer. Det är såklart svårt att ändra allt över en natt, men att successivt göra små förändringar är alltid en start. HÄR är lite tips, som man faktiskt kan börja ta sig an redan i dag! Och HÄR är samtalet om man vill kika på det!

Translation: Yesterdays breakfast at Saltå kvarn with Underbara Clara and Ulrika Dahl. They talked about the chemicals that surround us in our everyday life, and what we can do in our homes to make the environment better. Here are some of the things we can do.

En reaktion på “Drömfrukost och mardrömskemikalier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>