köpenhamn2013_8248

Lucka 4 i Emilys kalender; Berätta om hur du får dina kläder att hålla längre.

vit spetsblus

swedish hasbeens

Sommarklänning vintage

Det här tyckte jag kändes som en svår lucka, för ska jag vara ärlig så gör jag inte så jättemycket, men på något vis tycks mina kläder hålla ändå (Förmodligen för att jag samlat på mig så mycket kläder under åren, så det kan gå väldigt lång tid mellan gångerna då jag använder samma plagg). Vissa favoriter används ju dock flitigt, och det enda jag tänker på då är att inte tvätta dem så ofta ( hellre hänga ut på vädring, eller bara tvätta precis där fläcken är istället för hela plagget), följa tvättråden och att  inte torktumla. Och tvätta för hand om det är något jag är extra rädd om. Tänker ganska ofta på vad det är för material då jag köper plagget också, så en vet att de inte tappar form och noppar sönder efter en dag. Ja, det var nog det. Toppen att läsa om detta på alla andra bloggar för att få tips, så en kan bli ännu bättre på det här. För en hållbar garderob, det är ju det allra bästa!

Detta är en del av Emily Dahls julkalender. Alla får vara med! Ju fler desto roligare! :)

Translation: Number 4 in Emilys calender; How I get my clothes to last as long as possible. Well, I don’t wash them to often, do not tumbledry, wash by hand if it’s something I care extra for. Also I usually check the material before I buy my clothes, just to make sure it won’t fall apart after a day or two.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>