Lär känna mig

Fick en önskan från en ny person härinne att jag skulle göra en liten presentation av mig själv, och tror kanske att ni är några fler nya? Var längesedan jag hade en presentation så det var en alldeles ypperlig idé. Här kommer den:

brignoles_8949

Jag heter Ingrid Isabelle Angelica Strömqvist Pedersen. Född i Helsingborg för 33 år sedan. Flyttade till Östersund som 11-åring, har efter det bott på en hel massa platser men mestadels i Stockholm i vuxen ålder. Nu har jag dock preciiiiis lämnat Stockholm och flyttat tillbaka till Östersund. Det trodde jag aldrig skulle hända, men en ska aldrig säga aldrig. :)

pride2015_6612_1

För ett och ett halvt år sedan var jag på en hemmafest i Östersund och träffade mannen i mitt liv. Han heter Sebastian och är 3 år yngre än jag men oftast mycket klokare. Vi är varandras motsatser ( jag är ganska så yvig, pratig, sprallig medan han är mycket lugnare och får mig att komma ihåg att andas) men samtidigt har jag aldrig känt mig så lik någon i hela mitt liv. En kan ju egentligen aldrig veta något men jag vet att jag kommer tillbringa hela livet med honom.  Här kan ni läsa om vår första kväll som var den mest magiska i mitt liv.

isabasse_galleri_appendixfotografi-340-av-566

Efter 6 månader tillsammans så friade Sebastian till mig i ett stökigt rum i en fjällstuga under en nyårsnatt. Några månader senare, nämligen den 5 september 2015 gifte vi oss. Undrar ni hur tusan man kan gifta sig när man varit ihop så kort? Här kan ni läsa mitt svar på det. Är ni bröllopjunkies så kan ni se allt kring vårt bröllop här.

musikal_kollage

I större delen av mitt liv har jag jobbat som artist. Började trubadura redan som 12-åring och efter musikgymnasiet gick jag en musikalutbildning eftersom jag inte kunde välja mellan sång och teater. Sen frilansade jag som musikalartist i 8 år och gjorde allt från barnteater – till revy – till show – till musikaler.  Det var en fantastisk tid, men också väldigt psykiskt krävande att ständigt gå på audition och bli nobbad mer än hälften av gångerna. Jag var ganska upp och ner i mitt mående under dessa år, ständigt stressad över att inte räcka till.

caseapp_0661
En dag kände jag att jag inte ville gå på auditions längre – eller att jag i alla fall skulle ta en paus och försöka skaffa mig ett yrke till. Så det gjorde jag. Har alltid tyckt om att skriva och fota och då tänkte jag att webbkommunikatör kunde vara en bra grej. Gick 2 år på Medieinstitutets utbildning webbkommunikatör/ sociala medier.

Brighton_0392

Nu är jag alltså webbkommunikatör och har senaste året jobbat med content och PR på Photowall. Men jag sjunger fortfarande ibland. Lite på bröllop och olika tillställningar. Här kan ni höra lite hur jag låter när jag sjunger. Och så fotar jag också, i den mån en hinner när en jobbar heltid som jag gjort på sistone. Men behöver du någon som t.ex både sjunger och fotar på ett bröllop, då kan du fråga mig, för jag brukar göra båda i kombination. :)

östersund_feb_3976_1

Och nu har jag alltså precis flyttat hem till Östersund efter en massa år i Stockholm. Vi har köpt en jättefin sekelskifteslägenhet som vi håller på att renovera. Både jag och Sebastian kommer härifrån och vi längtade båda efter lugnet och närheten till fjällen. Känns fint att vara här men har också stor separationsångest från Stockholm och kommer åka ner och hälsa på så fort jag får tillfälle. :)

ladyL_8472_1
Bloggat har jag gjort sedan 2008. Det här är min egen kreativa lilla värld som jag vill dela med er. Här kan ni läsa om massa saker som jag tycker är fint, som inredning, outfits, resor och vardagslunk. Fick jag välja skulle livet alltid vara som en fransk film, och den här platsen är givetvis lite mer filmisk än den ibland mer grå verkligheten. Jag är alltid ärlig, men det är alltid roligast att fota och dokumentera saker som sätter guldkant på vardagen, och alltid roligast att titta tillbaka på.

bröllop_Lidingö_4247

Jag är en väldigt nostalgisk person – en sådan som hade åldersnoja redan då jag skulle fylla 13 eftersom jag inte skulle få vara barn mer (åldersnojan idag ska vi inte tala om).  Är också ganska social och utåtriktad men kan trots det känna mig blygast i världen ibland – har inga problem med att t.ex hålla föredrag/stå på scen men kan känna mig obekväm i mingelsituationer (men babblar oftast på ändå pga nervös).

våtsjön_2013_0431_1

Jag tycker om att läsa men har gjort det betydligt mindre sedan Netflix m.fl kom. Jag är beroende av juice på morgonen och min bästa mat är typ halloumisallad, tacos och rökta räkor. Är extremt morgontrött, mest pga att jag älskar kvällar så jag är alltid så seg på att gå och lägga mig.

Det var allt jag kom på om mig just nu, men är det något mer ni undrar så fråga på! :) Är så glad att ni är här, följ mig på Bloglovin om ni vill, och Instagram! Puss och kram!

 

8 reaktion på “Lär känna mig

 1. ida

  Kul att läsa! Har precis börjat följa dig för jag kände efter bara ett inlägg att det här var en blogg jag klickade med. Och så rätt jag hade! Känner igen mig i mkt av det du skriver. Skoj!

  Svara
 2. Kristin

  Så fint! Jätteroligt att få veta mer, för även om man får veta mycket bara genom att läsa bloggen så är det annorlunda att få det såhär samlat. Tack!

  Svara
 3. ISA

  alltsååå.. så mycket jag vill responda på detta! Men ffa: så fin kärlekshistoria. Vill fälla en tår. Och här har du en likasinnad gällande åldersångest. fy fan. kram!

  Svara
 4. A

  Vilken fin presentation! Och vilken fin röd tröja på den nedersta bilden! Får jag fråga var du har hittat tröjan?

  Svara
 5. Wilda

  Du verkar vara en så himla varm och fin person! och din utstrålning bara tar tag i mig. Jag är glad att jag hittade hit. Din blogg är helt klart något som gör min vardag ljusare och varmare.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>