Hur kan man vara så säker att man gifter sig när man bara varit tillsammans i ett år?

Efter fem minuter­ ville jag tillbringa resten av kvällen med honom. Efter ett dygn ville jag aldrig åka hem. Efter en vecka visste jag att jag ville vara med honom för resten av mitt liv.

kärleksfest_5986_1

Det kan tyckas märkligt, hur någon kan vara så säker. Hade någon sagt det här till mig för ett år sedan hade jag skrattat lågmält och lite cyniskt tänkt: ”Ja, det är klart, i början är ju allt fantastiskt. Kom tillbaka när passionen lagt sig och vardagen kommer ikapp, så får vi se hur det går…”.

Det är möjligt att folk tänker såhär när jag berättar vår historia. När jag berättar att vi ska gifta oss trots att det inte gått ett år. Men det bekommer mig inte. För ingen känner oss så som han och jag. Ingen känner mig så som jag själv. Och jag har aldrig varit mer säker på något i hela mitt liv.

Enafors2014_1488

Jag är 32 år. Jag har gått igenom min beskärda del av män. Jag har varit passionerat förälskad, varit i lugna kärleksfulla relationer och stormiga filmliknande historier med olyckliga slut. Jag har krossat hjärtan och blivit hjärtekrossad. Jag har spelat spel och förbannat hur andra har spelat spelet mot mig. Och saken är – jag har alltid vetat vad jag inte vill ha, men aldrig riktigt vetat vad jag vill. Jag har varit ambivalent och osäker, redan tidigt i relationer, ofta längtat bort och iväg, aldrig känt någon riktig ro i kroppen. Och på senare år hade jag börjat acceptera att det kanske är så jag är. Att det inte blir bättre. Jag hade fel.

När jag träffade Sebastian var det som om jag fick alla svar. Hur klyschigt det än må låta så visste jag bara att det var precis såhär jag ville känna. Och den känslan har inte lämnat mig för en sekund. Det är enkelt. Det är fint. Det är som om vi förstår varandra genom att bara titta på varandra. Och samtidigt är det passionerat på ett djupare plan än jag någonsin upplevt. Det är så fruktansvärt äkta. Om det existerar sådant som själsfränder, så är han min. Sans doute.

Photowall_Vintagefabriken_1875

När det kommer till vårt bröllop så får folk gärna tycka att det är knäppt. Jag tycker oavsett vad att det är underbart. Jag har aldrig varit typen som tänkt att jag ska gifta mig, men alltid tänkt att det ju trots allt är väldigt härligt att fira kärleken och ställa till med stor fest. Och vad passar bättre än att göra det medans man fortfarande är så kära att man inte kan slita blicken från varandra, inte hålla händerna i styr? Jag vill gifta mig precis såhär. Galet nykär, pirrig av passion och säkrare på min sak än någonsin. Annars kan det lika gärna vara för mig. Där är vi alla olika, och inget alternativ är bättre än det andra, men för mig känns det helt rätt att göra det såhär tidigt.

ringen_4298

Jag har ingen aning om hur allt kommer att bli. Det vet man aldrig. Man kan bara veta hur nuet känns. Jag vet att det kommer komma upp – och nergångar, att långvariga relationer inte alltid är enkla, att vi inte kommer att vara nykära jämt. Men jag vet också att han är den vackraste person jag någonsin träffat, och att det inte finns någon jag hellre vill möta livets med – och motgångar med. Jag ser fram emot att vakna upp bredvid honom varje dag tills jag är gammal och grå. Och det bästa är att jag inte är det minsta rädd. Jag har aldrig känt mig så trygg med någon människa som med Sebastian. Och jag vet att han känner precis likadant. Jag ser det i hans ögon, känner det i hans händer, hör det i hans ord. Och jag kan inte hantera hur lycklig den känslan gör mig.

inbjudan_8800

Jag älskar honom så mycket att jag kan längta efter honom om han sitter en meter ifrån mig på en restaurang. Jag älskar honom så mycket att det gör ont i mig. Och därför finns det inget jag hellre vill än att gifta mig med honom, trots att jag i skrivande stund inte ens varit tillsammans med honom i ett år.

Ps. Det här är vår historia och mina känslor. Alla relationer är olika, och jag vill påpeka att alla sagor med lyckliga slut inte behöver börja som vår. Ibland kanske starten är jättestormig och innehåller en massa spel, och slutar lycklig i alla fall. Det är väldigt mycket som handlar om timing när det kommer till relationer, det är min starka övertygelse. Men jag är också helt övertygad om att man vet när det är rätt. Om det är värt att kämpa för. Det känner man i hela kroppen.

32 reaktion på “Hur kan man vara så säker att man gifter sig när man bara varit tillsammans i ett år?

 1. Ellen

  jag tror på er! Har gjort samma resa själv, och sen sprang jag på den rätta i garderobskön på Debaser. Sen var det vi. 9 år senare känns det lika bra och nu ska vi också gifta oss. Det har varit upp & ner så klart, men ändå självklart.

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Tack för att du tror på oss! Och underbart att höra att det 9 år senare känns lika bra! <3

   Svara
 2. vardagskonst

  vad fint. jag och min Hugo firar tre år nu till hösten, i september. vi flyttade ihop efter tre månader
  för att tiden spelar egentligen inte så stor roll egentligen, allt kan lika gärna rasa efter tre år som efter
  tre månader. det finns inga garantier.

  som sagt, vi firar tre år i september, i april föddes vår son och i november gifter vi oss.
  trots att vi flyttade ihop så fort, trots att vi inte väntade som många andra tyckte att man skulle gjort
  så hamnade vi här och vi fortsätter bara framåt.

  det bästa jag någonsin gjort var att välja Hugo, lita på magkänslan och strunta i alla tids-’regler’.

  heja er och hoppas bröllopet blir som ni hoppats på.

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Precis så! Tid är oväsentligt när det kommer till kärlek. Magkänsla is the shit! :) Härligt och höra om er historia och tack! <3

   Svara
 3. Anna

  Här läst din blogg länge men inte kommenterat innan. Men nu känner jag att jag måste, måste tacka för att få läsa din intressanta blogg med så vackra bilder. All lycka till dig och din blivande man, ni utstrålar verkligen det är ni två! Jag är ett år yngre än du och för tolv år sedan kände jag den känslan. Först att han hade vackra händer som jag inte ville släppa, läppar som gjorde att jag ville ta med honom hem, vår första semesterresa där jag kände att dig kommer jag aldrig tröttna på och sedan förlovade vi oss efter nio månader då vi kände att vi vill leva med varandra. Att träffa sin andra hälft var jag verkligen inte ute efter som 18 åring, men nu har vi varit ihop i tolv år och gifta i åtta år.

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Åh, tack så mycket! <3 Och vad fint att höra att du har gått igenom samma, och att ni fortfarande är ihop trots att ni var så unga. Heja er och tack för lyckönskningar! :)

   Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Tack, söta du! Och ja, så otroligt lycklig för det! Plötsligt händer det! När en minst anar det. <3

   Svara
 4. Sofia

  Väldigt fint skrivet. Jag var så nyfiken på hur den känslan kändes för dig, för att jag på något sätt känner sama sak nu. Vi ska inte gifta oss, men är likväl så tvärsäkra på att det ska vara vi. Efter en månad pratade vi om vad våra barn ska heta, inte på det där drömmiga långt-in-i-framtiden-sättet, utan konkret och självklart. För vi hör ihop.

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Det är en sådan oslagbar känsla, det där när man hör ihop. Och vad härligt att höra om er, all lycka! Kram! <3

   Svara
 5. isabell

  Heja kärleken! Den har inga regler och tidsramar, den bara gör vad hjärtats lust vill. Stort grattis och lycka.
  Kram från Paris

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Ja, heja kärleken alltså! Den är bäst! Tusen tack fina du! Kram från ett regnigt Stockholm

   Svara
 6. Lovlilett

  Så fin text! Jag var likadan innan, gick på och på om hur man måste ha varit tillsammans si och så länge innan man flyttar ihop och hela den grejen. Sen träffar jag min egen Sebastian, och fem månader senare hade vi bestämt oss för att flytta ihop. Av samma anledning som du beskriver, vi hade haft vår beskärda del av relationer och kunde känna att det här kändes så rätt. Och så kom vi överens om att det är inte hela världen om det sen inte skulle hålla, då har man i alla fall testat! Att flytta ihop med honom är det bästa jag någonsin gjort, och om ett år ska vi gifta oss!
  Kärlek är gränslös, regellös :) Stort lycka till till er!

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Åh, vad underbart att höra! Kärleken är verkligen gränslös! :) Stort lycka till till er oxå! <3

   Svara
 7. Malin

  Så himla fint skrivet. Jag blev helt berörd av er historia. Och när det känns sådär rätt, då finns det ingen att tveka inför. Jag kände så direkt med min pojkvän och trots att det gått fyra år så är samma känsla där, som att vi hör ihop, jämt liksom. <3

  Svara
 8. Anna

  Grattis till kärleken, så fint och stort! Jag träffade en kille när jag var 16 som jag blev så sinnessjukt kär i, sådär maniskt förälskad. Som tur var blev han lika kär i mig. Efter två veckor blev vi ihop och efter en månad sa han att han älskar mig första gången. I minst två-tre år var jag nykär, nu har vi varit ihop i sju år och kärleken har mognat och blivit djupare men jag älskar honom lika besinningslöst fortfarande. Vi är 23 och 24 och har gått från att vara tonåringar till vuxna ihop, det har inte varit lätt alla gånger, vi har bråkat och gråtit. Men också skrattat och kramats och älskat. Han är min bästa vän och min största kärlek och jag hoppas att han alltid kommer fortsätta vara det. Vi planerar att gifta oss som tioårsjubileum, alltså när vi är 26, om tre år. Peppen!!! Jag längtar redan. Lycka till med allt! <3

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Åh, vad fint! Och underbart! Kärleken har ingen ålder! All lycka till er! <3

   Svara
 9. Stina

  HURRA för kärleken! Och er historia ger en hopp, puss vackra vän. Längtar till bröllopet, iiiiihhh <3

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Längtar också, sååå sjukt mycket! Och så glad att ni vill va mina tärnor. <3

   Svara
 10. Fairy of Inspiration

  Njut av lyckoruset och när det kommer dagar i framtiden när du inte kan komma ihåg varför du sa ja ;) (för de kommer), då ska du tänka på den känslan du har nu och använda det som motivation till att kämpa vidare. Att ha upplevt något så speciellt som en så stor kärlek, der är inget man slänger bort så fort det inte känns lika fantastiskt! Inte som att köpa en ny vårjacka när den gamla börja kännas lite vardaglig. Kom ihåg det så har ni ett fantastiskt liv som väntar er tillsammans!

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Precis så. Det tror jag är knepet. Upp och nergångar kommer alltid att komma, och då är det fint att ha det där bubblet i minnet att gå tillbaka till. <3

   Svara
 11. Katja

  Vad himla underbart! Kärlek, vilken känsla! Lycka till med allt, och när man känner att det är rätt så känns allt som en dans. Så är det bara <3

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>