Ett pampigt hotell, ett besök hos Jonna Jinton och ett potentiellt sommarhus

jonnajinton_6209

I lördags åkte jag och Sebastian till Sundsvall. Vi skulle göra ett ärende på IKEA plus hälsa på min vän Helena och se musikalen hon är med i. Jag och Basse unnade oss att bo på hotell Knaust ( så himla härligt att unna sig en hotellnatt då och då när hela ens liv är ett renoveringskaos). Det var väldigt tjusigt i entrén till hotellet.

jonnajinton_6211
Ja, ni ser ju. En kunde låtsas lite att en var med i något tjusigt kostymdrama.

jonnajinton_6210

Svartvitt golv är alltid bra, särskilt i marmor.

jonnajinton_6213

Efter en stabil frukost på söndagen och lite DN-läsning satte vi oss i bilen och körde 2,5 timme rakt in i Norrland. Vi skulle nämligen på besök i Grundtjärn.

jonnajinton_6285

I Grundtjärn skulle vi träffa den här supersöta personen – Jonna Jinton. Hon ska släppa en tapetkollektion med Photowall inom en snar framtid, och jag hade fått frågan av Photowall ifall jag ville åka och göra en intervju med henne eftersom jag bor ”nära”. :) Det ville jag såklart himla gärna! Jag har läst Jonna Jintons blogg ett bra tag, och den är ren och skär magi! Följer ni inte den så gör det pronto. Hon bor i de norrländska skogarna och tar naturbilder som inte är av denna värld.

jonnajinton_6239_1
Jag vart ganska så avis på Jonnas ateljé, så drömmigt med en sådan plats där en bara kan skapa! Här ser ni lite tapetprover på hennes fantastiska foton.

Jonna Jinton är en så himla gullig person. Eftersom jag läst hennes blogg ett tag kändes det ju lite som att jag kände henne redan innan jag skulle dit. Och då är det alltid så härligt när personen i fråga är precis sådär gullig och charmig som en tänker. Både intervjun och Jonnas fina tapeter kommer ni kunna läsa/se  i maj hos Photowall.

jonnajinton_6367

Efter massa pratande och kaffedrickande och hundklappande vinkade vi hejdå till Jonna och hennes gulliga lilla hus i Grundtjärn och körde 2,5 timmes landsväg genom Norrlands inland tillbaka hem till Östersund.

jonnajinton_6323

Både jag och Basse var inspirerade att inte bara gå från storstad till småstad, utan kanske så småningom från småstad till landsbygd. Men en sak i taget. ;)

jonnajinton_6338

Vi åkte dock förbi ett litet potentiellt sommarhus som var till salu.

jonnajinton_6345 (kopia)

Där det fanns en fin uteplats med utsikt och en sluttning ner till en egen liten sjötomt. Drömmigt ju!

jonnajinton_6357

Vi körde förbi större hus som var till salu oxå, i gulliga små Norrländska byar.

jonnajinton_6355

Tänk här, vilken fin affär man skulle kunna öppna! Men det är ju det där med kundkrets… Vi pratade mycket om det på vägen, jag och Sebastian. Vad som ska hända med alla små byar i Norrlands inland och på andra ställen såklart när generationen som bor där idag inte längre finns. För så väldigt många hus är förfallna längs vägarna, och många hus där det bor folk är väldigt slitna, kanske för att det bor äldre människor som inte kan renovera. Hur ser det ut om 30 år när vi kör där? Är det helt dött då eller har trenden att flytta ut på landet tagit fart på riktigt? En kan ju alltid hoppas, att fler vill och kan leva som Jonna Jinton, det verkar minst sagt underbart vill jag lova!

jonnajinton_6366
Mycket skog körde vi förbi innan vi till slut körde in i Östersund efter en fin och händelserik helg.

6 reaktion på “Ett pampigt hotell, ett besök hos Jonna Jinton och ett potentiellt sommarhus

 1. Jennie

  Hej hopp.

  Har nyss hittat till din blogg och det är himlars roligt att läsa om en annan som bor i de nordligare delarna av Sverige. Massvis med fina bilder. Hotell Knaust är verkligen jättehäftigt, hela Sundsvall är spännande för dess industrihistoria och hur man valde att bygga sin stad.

  Har du sett denna utställning, apropå avfolkningsbygd i Norrlands inland. Den har visats på Jamtli vet jag. http://www.inland.nu/

  Som sagt har jag inte följt din blogg länge och du kanske har förklart detta tidigare, för jag fick en liten fundering kring att du väljer att benämna trakterna som Norrland och inte specificera närmre vart. Nu förstår jag ju att du bor i Jämtland och Östersundstrakten, men när du skriver Norrland här – vart menar du då? Jag själv bor i Norrbottens län och rör mig en hel del i hela länet och skulle ha svårt att likställa kusten med fjälltrakterna i ett namn.

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Hej! Kul att du hittat hit! :) Och tack för tips om utställning, ska spana in. Hm, för att svara på din fråga så tänker jag att jag ändå förklarade någorlunda genom att säga att vi körde från Sundsvall till Grundtjärn och sen från Grundtjärn till Östersund. :) Däremellan skrev jag Norrland pga lättast och då hade jag ju redan förklarat någorlunda geografiskt tänkte jag. :) Hoppas det förklarar hur jag menade. Kram!

   Svara
 2. Anna Ileby

  Åh blir så himla inspirerad! Har varit i Norrland två gånger, båda gångerna på roadtrip (en gång Härnösand och en gång till Piteå) och blir sådär sugen som du att bara köpa ett av de där fina huset, renovera fint och sen bara njuuuuta! Fördelen om man jobbar som jag så man kan bo var somhelst. Synd bara att den man är gift med inte också gör det. Nu får jag leva ut min dröm via dig!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>