Ett helt nytt kapitel

vinter_isa vinter_isa_2

Ok. Nu tänkte jag berätta lite om min framtid.

Den senaste tiden har jag och Sebastian varit så himla kluvna till var vi vill bo. Vi har båda längtat till något lugnare än Stockholms svettiga rusningstrafik men samtidigt varit rädda för att lämna staden vi båda älskar så mycket och vad tusan ska man jobba med om man flyttar till Norrland? Vi har diskuterat fram och tillbaka, skrivit plus- och minuslistor, slitit vårt hår och stundtals har det känts som om vi aldrig kommer komma någon vart utan bo kvar i ettan i Stureby hela livet.

Så plötsligt var den där. Annonsen. ”Bed & Breakfast i Östersund säljes”. Jag mailade illa kvickt och ville veta mer. Vad heter stället? Var ligger det? Hur ser det ut? Hur funkar allt? Efter att ha fått lite svar kände vi att det skulle vara helt jäkla perfekt! Det var vårt ställe liksom, det bara var det! Dessvärre var det fler som tänkte samma sak och jag gick och hoppades i veckor att det skulle bli vi som skulle få ta över. Under den här tiden letade vi boende i Östersund och drömde oss bort kring hur det skulle bli om det blev vi som tog över.

Så blev det äntligen en dag klart. Det lilla stället var vårt om vi ville. Och innan vi visste ordet av hade vi skrivit kontrakt och dessutom budat på en lägenhet som var till försäljning i samma hus. Den blev vår och här sitter vi nu och har både en lägenhet och ett B&B i ett rött sekelskifteshus mitt i centrala Östersund. Jag förstår egentligen ingenting. Kanske är det lika bra?

Hur tusan kommer det gå för mig att bo i Östersund? Jag har inte bott där sedan jag var tonåring och kände att jag skulle bli en av dem som aldrig kom hem igen. Jag älskar ju Stockholm! Men även om jag älskar Stockholm så ska det bli helt vansinnigt mysigt att leva småstadsliv, fixa och dona på sitt egna lilla B&B, frilansa med lite annat, renovera vår sekelskifteslägenhet som nästan inte kostade nånting om man jämför med Stockholm, ha nära till fjällen, andas renare luft och bara generellt andas lite mer. Och om vi inte trivs så finns ju Stockholm kvar tänker jag. Så måste jag tänka för att inte bli för skraj. Dessutom bor vi granne med tågstationen så får jag för mycket abstinens kan jag bara hoppa på morgontåget så är jag i Stockholm till lunch.

Ibland kommer man till skeden i livet då man måste prova. Där är vi nu. Vi är så jäkla redo att prova. Och allt känns sjukt spännande. Iiiiih!!!

38 reaktion på “Ett helt nytt kapitel

 1. Emmy

  Å du store jösse hare! GRATTIS! Ni är mina idoler och förebilder vad gäller mod ❤️❤️ Jag kommer definitivt att vara en gäst i framtiden! Pepp och glitter till er från mig!

  Svara
 2. Clara kron

  Gud vad spännande! Så roligt det ska bli att följa detta! Själv drömmer jag också om Norrland i framtiden men det får nog dröja ett decennium till tyvärr innan det är rimligt.

  Svara
 3. Maya

  OJ va coolt!! Jag är sjukt inspirerad! Och glad att du bloggar igen, var rädd att du hade slutat! :)

  Grattis och lycka till med nästa kapitel i livet!

  Svara
 4. maria

  Men va kul! Jättehäftigt ju. Grattis! :) Och roligt att folk faktiskt flyttar till resten av landet.. säger en inflyttad sthlmare från Värmland, men iaf haha :) Låter superfint iaf, ska bli kul att följa det!

  Svara
 5. Johanna Af Apel

  Men det låter ju helt fantastiskt! Åh, älskar det mod som detta beslut andas. Blir det knas går det att fatta ett nytt beslut och byta riktning igen. Jag var i Östersund för första gången i somras och spelade på Tingshuset, fick jättefin vibe av stan! Lycka till så himla mycket! (Superfina bilder också<3)

  Svara
 6. Cat

  Men va spännande! Å vad modigt av er att ta steget och chansa lite. Stockholm står ju kvar som du säger. Stort lycka till!!

  Svara
 7. Pingback: Ett megaspännnade tips! | Emmas Vintage

 8. Anna-Mia

  Hej! Vad roligt för er och vad mysigt med ett B&B. Vi har precis flyttat från Malmö till en liten by i Västergötland och mina tankar går precis som dina och just nu är det många blandade känslor. Tack för dina ord de var precis den peppen och påminnelsen jag behövde. – Ibland kommer man till skeden i livet då man måste prova!

  Kram, Anna-Mia.

  Svara
 9. Karin

  Stort grattis till er! Jag hoppas en får följa med på resan på ett hörn här genom bloggen. Jag är säker på att det kommer gå som en dans med ditt driv och din känsla för estetik. Lyckospark!

  Svara
 10. Martinis

  Åh! Såklart ni ska! Pratade precis med min väninna som bodde i kollektiv på landet där vi växte upp på -70 och -80talet. Ett gäng ståkkhålmare som lämnade allt för ett annat liv. Lycka till!!! Fett coolt och modigt.
  Kram från en ny läsare

  Svara
 11. Marianne

  Men gud så roligt! Välkommen tillbaka till Östersund. För stunden har vi -26 grader, så det behövs någon som sprider lite värme och det tror jag att du kommer göra :)

  Svara
 12. Inger Elgh Gyllenswärd

  Lycka till med ert nya spännande liv. Lägenhet och B&B i ett rött sekelskifteshus låter fantastiskt!
  Antar att ni blev lite inspirerade av alla fina B&B på er bröllopsresa?
  Ska bli så kul att följa er framöver! Stor kram

  Svara
 13. Ida Lindgren

  Grattis till ett modigt beslut! Jag tror inte ni kommer ångra er. Jag och min sambo är i samma grubblerier men sitter fortfarande fast i Stockholm. Men vi har köpt vårt drömhus en timme härifrån lite närmare våra rötter. Jag hoppas verkligen att vi vågar ta steget och flytta dit till sommaren. Tack för inspirationen, ser fram emot att följa er flytt.

  Allt gott
  Ida

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>