Det blir inte alltid som man tänkt sig… (ibland blir det skit rent ut sagt)

Herregud, vet inte vart jag ska börja… Har ju varit ganska frånvarande på den här platsen och det är för att mitt liv har varit minst sagt kaos, och att jag varit så ledsen och inte riktigt vetat vad jag ska säga till er. Det blir inte alltid som man tänkt, det är då ett som är säkert.

Dagen innan vårt flyttlass till Östersund ska gå får vi ett samtal angående det b&b vi ska ta över, och för att dra en väääldigt lång historia kort så ändras förutsättningarna för oss totalt och resulterar i att vi efter många vändor fram och tillbaka måste dra oss ur köpet (jag kan tyvärr inte berätta mer i detalj pga är rädd att säga nåt jag inte får säga).

Som ni förstår kom det här som en chock för oss. Vi stod mitt i flyttlasset. En såld lägenhet, 2 uppsagda jobb, en nyköpt lägenhet i en ny stad 60 mil norrut, och inget b&b att ta över.  Jag har varit så jäkla ledsen över det här. Vi trodde att allt var klart ju! Kontraktet var skrivet! Vi har peppat och planerat. Startat AB, börjat jobba på hemsidan, ansökt om tillstånd hit och dit, planerat vad vi ska fixa med för inredning, vad vi skulle ha för frukost m.m m.m. Och helt plötsligt ändras allt totalt och vi måste avbryta hela alltet.

Jag har gråtit, haft extrem framtidsångest och någonstans känt mig så misslyckad i allt det här fastän jag vet att vi aldrig gjorde något fel. Det blev helt nya planer som vi inte hade en aning om, och vi hade inte kunnat gjort något annorlunda, men det gör ju inte att en blir mindre ledsen, eftersom hela vår dröm bara rann mellan fingrarna :(

Nu har det gått någon vecka och jag har haft lite tid att landa i det här. Känner mig fortfarande ledsen och besviken, men någonstans känner jag mig också lättad över att vi fick veta allt i grevens tid, innan vi tagit över och suttit på det där kontraktet och hamnat i ännu mer trubbel. Tänker att det någonstans var meningen, även om det fortfarande är lite svårt i att se meningen i allt när vi just nu bara är i en ny stad och inte har någon riktig aning om vad vi ska göra. Men förhoppningsvis visar sig meningen så småningom, om om nåt år kanske vi har kommit på ett nytt drömprojekt som känns ännu bättre. Jag hoppas det. Jag hade sett så mycket fram emot att låta er följa med på den här resan, men ibland blir det inte som man tänkt sig. Nu vet jag inte vad för resa ni får följa med på, har inte en jäkla aning.

Till att börja med nu i all denna soppa fokuserar vi på att renovera och göra klart i vår nya lägenhet. För om det är nånting som känns bra med att ha kommit till Östersund så är det den. Den kommer bli så fin, men det är en lång väg till den är klar. Väggar ska rivas, badrum och kök ska göras om, golv ska slipas, väggar ska målas/tapetseras. Så några månader bort är det allt, och lagom till att den är klar kanske vi har någon liten plan på vad våra liv ska ta för väg nu. Här nedan är en liten sneak peek på vår lägenhet, tror ni inte den kommer bli alldeles magisk när vi är klara?

nylya_3747

 

 

14 reaktion på “Det blir inte alltid som man tänkt sig… (ibland blir det skit rent ut sagt)

 1. Sandra

  Fy, vilken jobbig situation. Förstår verkligen att ni har varit ledsna. Men jo, er lägenhet kommer bli helt MAGISK! Så sjukt fin den ser ut att vara. Hoppas att allt börjar känns lite lättare från och med nu.

  Svara
 2. Wilda

  oj, vilken omvälvande situation. önskar dig lugn och acceptans i stora doser, hopp och öppningar. och jag ser fram emot att se lägenheten komma till liv.

  Svara
 3. Fridah

  Näe vad tråkigt! Men allting fixar sig till slut, för det är ju som de säger: If plan A doesn’t work out, stay cool, the alphabet has 25 more letters!

  Svara
 4. M

  Men va?! Vilken jobbig och konstig grej! Jag tänker också att allt händer av en anledning, även skitsaker. Jag hoppas att d blir bra (ännu bättre!), gött att ni ändå har varandra och vilken magisk lägenhet!

  Svara
 5. Linda

  Så otroligt ledsamt, kan förstå om saker känns jobbiga och att livet hamnade på ända. Lägenheten ser mkt lovande ut och jag hoppas att ni väl landat i allt så kommer något nytt att uppenbara sig för er.

  Svara
 6. Eli

  Usch vad tråkigt… Hoppas verkligen att ni hittar något nytt och helt fantastiskt nytt projekt! Jag vet ju inte vad det är exakt som hänt men kom ihåg att det är många fler än ni som hamnat i liknande knipor men lyckats ta sig ur det och nu berättar om det som en spännande historia. Det här kommer bli en ”exotisk” del i berättelsen om den första tiden av ert liv ihop.

  Och lägenheten ser magisk ut!

  Svara
 7. Elisabet :)

  Låter verkligen tufft. Men bra ändå att beskedet kom innan ni startat upp på riktigt och satsat ännu mer i projektet. Ibland måste en dörr stängas för att en annan ska kunna öppnas. Det väntar säkert något spännande runt hörnet för er!

  Svara
 8. Inger

  Oj, så trist! Men eftersom du – och säkert Basse också, men honom känner jag inte – är en så härligt kreativ, framåt och multibegåvad människa kommer det här
  säkert att gå bra till slut. Det kom bara lite hinder i vägen först!

  Svara
 9. Sus

  Nej men vad sjutton.. Det var kanske meningen.. Äh jag vet inte. Allt blir så fel att skriva i dessa lägen. Men läggan ser superfin ut och ni hittar snart meningen med att ha flyttat till Östersund. All lycka!

  Svara
 10. emma

  fy fasen vad trist! tycker ni ändå är så jäkla modiga, friskt vågat, hälften vunnet osv. och tur att ni hann krångla er ut i tid. stor peppkram!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>