Berlin-tips efterlyses!

England_2014_april_0098-865x576

England_2014_april_0063-865x576

England_2014_april_0126-865x576

Foto: Christian Gustavsson

Bästa ni! På fredag åker jag till Berlin för första gången i livet! Pepp! Har ni några tips jag inte får missa?

Translation: Going to Berlin this friday, is there anything I can’t miss? Hit me with your best suggestions!

7 reaktion på “Berlin-tips efterlyses!

 1. Sofia

  Åh världsbästaste Berlin!!!
  Det här stället är underbart: http://www.ballhaus.de
  Mysigt café http://www.yelp.se/biz/glücklich-am-park-berlin
  Och området runt omkring caféet är himla fint. Har bara varit där en gång så jag minns inte så mycket. Men det jag minns är alla lummiga gator och parker en stöter på överallt i, TROR det stämmer, Västra Berlin. Att det är mysigast alltså. Titt som tätt stöter en på små kaffeställen hängställen osv.
  Och sen all göttig och billig mat och öl. Och trevliga museum. Mmm. Var på en grym klubb som var som i en stor park med alléer av tusentals discolampor. Minns tyvärr inte namnet. Aja. BERLIN ÄR NICE IALLAFALL! Ha det så fint!

  Svara
 2. Anna María

  Så himla kul med Berlin! Jag åt en magisk pizza när jag var där för något år sedan. I Due Forni heter stället och ligger på Schönhauser Allee 12 i Prentzlauer Berg. Deras trädgård ska vara fin och härlig (när jag var där var det inte så trädgårdsvänligt = vinter. Men nu är det säkert toppen).

  Svara
 3. Frida

  Om du uppskattar konst liknande graffiti och lite ”skitiga” ställen borde du definitivt besöka Teufelsberg (Djävulsberget).
  Det är en övergiven rysk avlyssningsstation från andra världskriget som togs över av konstnärer mm och har idag blivit till ett typ av museum/galleri. Googla!
  Det ligger lite i utkanten av stan och högt beläget på ett berg, så det är lite krångligt att ta sig dit men helt klart värt det! En magisk plats med en magisk känsla som har blivit till min absoluta favoritplats.
  Jag önskar dig en underbar resa i en underbar stad, kram!

  Svara
 4. Karin Welin

  Freischwimmer får ni googla, och Club der visionär. Fantastiska veranda-restauranger och club. Frukost på Beatue ivre på oraninenstrasse är underbart och en kväll på Ankerclause med caipirinha.
  Loppisen i Mauerpark är stadens största, på helger typ hela dagen , och sen är ju klubben Berghain galen.
  Nu var det några år sedan jag bodde i stan men stadsdelen Kreuzberg är bäst tycker jag, hippies, punkare, loppis, alternativt.
  Ha en underbar resa!

  Svara
 5. Alice Sundström

  Ungefär allt i Kreuzberg! Bland annat en gaybar som heter Roses, superliten och supermysig; helt klädd i rosa! Vi snackar rosa fluffiga väggar och hela köret, det borde du inte missa! Även secondhand-butiker där du handlar i lösvikt, stort tips.
  Hoppas att du får en jättefin Berlinresa!

  Svara
 6. Rebecca

  Louise Chérie Café – Mysigt franskt café med dödens god frukost!
  Clärens Ballhaus – Danshak med olika dansstilar varje kväll, dock har de även restaurang och en supermysig trädgård där det är perfekt att äta lunch eller middag.
  På samma gata ligger ”Do you read me?” – Coolaste tidningsaffären.
  Yellow Sunshine – här äter man den godaste veg-burgaren!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>