7 saker jag inte hade varit med om om jag inte haft min blogg

Jag är så himla glad för att jag började blogga den där dagen i mars 2007, när jag postade mitt första trevande inlägg för att mamma skulle se hur det gick för mig när jag på den tiden turnerade runt med en teater. Hade aldrig anat vilka nya vägar det skulle leda in mig på, hur mycket jag skulle utvecklas, hur många fantastiska människor jag skulle träffa, hur mycket roligheter jag skulle få vara med om.

Aspudden_Teknikexpert_0472-865x576

Trots en del dömande ord från människor som ser ner på bloggande och anser det ytligt och självupptaget ( såklart, eftersom bloggande är så kvinnodominerat, kunde en ju inte räkna med annat. Hej patriarkatet.), så är jag så himla glad att jag gett blanka fan i det och kört mitt race.

Här kommer en liten lista över saker som jag aldrig hade varit med om, om jag inte hade haft min blogg:

1. Jag hade aldrig utvecklats så otroligt som fotograf, kanske hade jag aldrig ens förstått att det här med att fota är min grej? Bloggen väckte ett fotointresse hos mig och fick mig att inse att detta uttryckssätt verkligen var något som passade mig som handen i handsken.Brighton_0392

 

2. Jag har alltid älskat att skriva, men genom bloggen har jag blivit mer noggrann och hållit igång skrivandet på ett helt annat sätt än i mina tidigare kluddiga dagboksanteckningar. Det har utvecklat mitt skrivande och gett mig möjlighet att skriva krönikor både för Glada räven och Campus.

Brighton_0362

3. Jag hade förmodligen aldrig sökt utbildningen webbkommunikation/sociala medier på Medieinstitutet, eftersom jag förmodligen aldrig insett att det här med webbkommunikation är min grej. Nu pluggar jag för att kunna kombinera fotande och skrivande på nätet, och det var helt och hållet bloggen som styrde mig åt det här hållet.

4. Jag hade aldrig fått en förfrågan av bästa Emma Sundh om att vara med i deras bok Vintageparty för ett par år sedan, vilket ledde till att jag träffade massor av fantastiska bloggare och grymma kvinnor, och så småningom till en praktik på Vintagefabriken, ett samarbete med Bonjour blogs och massvis av trevliga events, fester och en Vintagebloppis bland annat.

vintagefabriken_öppning_1496

5. Jag hade aldrig genom Volang-Linda fått kontakt med David Pagmar, som frågade om jag ville vara med och sjunga som sidekick på hans nästa skiva, och som dessutom hjälpt oss att göra Hejdå Patriarkatet till en succé.

6. Jag hade aldrig fått göra ett samarbete med franska My little Paris, som i sin tur lett till att jag fått det perfekta sommarjobbet (berättar mer om det när det närmar sig).

littlebox_2_9482

7. Jag hade aldrig fått så mycket peppande ord och kommentarer som stärkt mig och fått mig att tro att jag faktiskt kan, att jag vågar.

Så otroligt tacksam för allt det här, så ni kan aldrig ana! Utan bloggen hade mitt liv sett helt annorlunda ut. Hur det hade sett ut har jag ju ingen aning om, men det gör inte så mycket, för jag älskar det precis som det är just nu! Tack snälla ni för att ni läser, det betyder allt! <3

Translation: This is a list about what never would have happened if I hadn’t start blogging 7 years ago. Read in english here.

 

 

 

7 reaktion på “7 saker jag inte hade varit med om om jag inte haft min blogg

 1. Sarah

  Så peppande att läsa tycker jag! Även om jag inte har sett att jag gjort så mycket jag aldrig skulle gjort om det inte varit för bloggen än, så vet man ju aldrig hur det blir i framtiden :)

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Ibland kan det vara svårt att se saker precis i stunden, men jag är helt övertygad om att bloggande är ett superbra sätt att hålla igång sin kreativitet, och att det är lite som en terapi (tycker jag åtminstone). Och man vet aldrig vart nåt leder, så länge man tycker saker är roliga är det bara att köra, och plötsligt inser man kanske att det visst hände grejer, på ett sätt eller ett annat! :) P.s. Du har en superfin blogg! Kram!

   Svara
 2. Anna-Lill

  Hihi, jag kommer ihåg när vi började blogga. Märkte ju ganska snart att du hade talang för’t medan jag inte riktigt hade det därav att jag slutade. Du är grym Isa!

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Ja, känns så otroligt längesen, och ändå som igår… Det var du som fick mig att börja blogga, tack för det! Jag tycker du var bra på att blogga, men din passion för att göra världens finaste tårtor tog ju över. Puss!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>