morgonfragment_böcker_8610

Sjuk värld.

Utanför fönstret i Stureby ligger regnet tungt denna sista söndag i Maj. Och ni vet hur det ibland är det bästa… Ingen stress över att man borde gå ut i solen, utan man kan helt lugnt stanna inne och pyssla med precis sånt man vill. Jag har druckit en massa kaffe, tänkt på att min mamma är världens bästa, lyssnat på regnet, ventilerat och vänt ut och in på saker och tankar tills jag var tvungen att spela gitarr eftersom det ibland är det bästa sättet för mig att komma till ro i huvudet.

På sistone har jag varit upprörd över så mycket. Dels personliga relationer som bara tycks gå runt i cirklar och stjäla alldeles för mycket energi för att det ska vara sunt, men också saker som händer i vårt land, och i vår stad. Upprörd över en politik som inte fungerar och som nu börjar få sina följder. Upprörd över all sexism och rasism som fortfarande råder trots att det är 2013 (glad dock för alla fantastiska människor som jobbar för att motverka detta). Upprörd över att människor i den här stan är så stressade och självcentrerade att de liksom inte har tid för någon annan än sig själva. Vart är världen på väg och hur 17 ska vi bryta alla mönster?

Det här har varit min orossöndag (inom kbt rekommenderas man ha speciella tider när man ältar sin oro, och restan av tiden har man tankestopp och sparar sin oro till orostiden kommer. Idag hade jag en hel dag med orostid). Den här världen gör att man samlar på sig mycket oro.  Till slut började jag spela lite och här får ni höra en liten svensk version utav en av mina favoritlåtar, Mad World från Donnie Darco. Efter att ha spelat ett tag kändes det lite bättre för mig personligen. Men det gör ju inte världen mindre sjuk…

Det låter kanske som att jag har haft sämsta söndagen. Det har jag inte. Den har varit fin och skön mitt i alla oro. Det är skönt att ägna tid åt sina tankar. Jag älskar ljudet av regn mot rutan och kaffet har smakat gott.

Tanslation: HERE.

13 reaktion på “Sjuk värld.

  1. Sofie

    jag brukar aldrig våga se på de videor bloggare postar med rädsla för att de ska ha en röst som inte passar in i min syn på dem jag har fått utifrån bloggen. men när jag såg dej så blev du bara ännu mer fantastisk. bara rös. tack för det!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>