vårdetaljer_vintage_6273_1

Krossade tonårshjärtan

rosa ros
Jag är 13 år och går i sjunde klass. Jag är så kär i en pojke som är ett år äldre än jag att det verkligen inte är klokt. När jag är i elevhallen samtidigt som honom på rasterna kan jag knappt andas och skulle hans blick råka möta min blir jag högröd i ansiktet.  Han är förstås en av de populäraste killarna på skolan och jag har aldrig pratat med honom. Det är en överdrift att säga att jag är populär. Jag är pluggis och körtjej och går aldrig på fester och är livrädd för att kyssas trots att det är det enda jag tänker på…

På alla ♥ dag kommer ju den där vidriga obligatoriska blomutdelningen på alla högstadieskolor. Då de populära får 15 blommor och vissa sitter längst bak i klassrummet och tittar ut genom fönstret hela tiden för de vet att de inte får någon blomma alls. Inte ens av någon vän…

Jag tar mod till mig när jag är 13 år. Jag skickar en röd ros till den populära pojken som jag aldrig pratat med. En röd ros med en lapp på där det står ”från Isabelle 7a”.

Han får 9 röda rosor. 8 stycken ifrån hemliga tjejer, en från Isabelle 7a.  Hans kompisgäng fnittrar när de går förbi mig i korridoren och jag dör av skam och ångrar så bittert att jag varit så modig. Han säger aldrig tack för blomman och vi pratar aldrig med varandra. Jag är kär i honom i 1,5 år till. Tills han slutar 9:an och jag gråter på min säng.

En tjej i min klass är också modig och skickar en blomma till sin hemliga kärlek. Lite senare hittar vi den blomman nedtryckt i en papperskorg. Det är så sorgligt att jag nästan gråter än idag när jag tänker på det. Hur mycket den där blomutdelningen kan kränka och förstöra ett tonårshjärta, och hur det faktiskt fick gå till så på skolor (hoppas innerligen att det där med rosutdelning är borttaget idag).

Translation: About Valentines day when I was 13. Read in english here.

4 reaktion på “Krossade tonårshjärtan

  1. Ida

    Johan och jag pratade om det där med rosutdelningen igår, om hur sjukt det är att det gick till så där. Hur tänkte de vuxna?
    Jag var hemligt kär i en två år äldre kille från sjuan till ettan på gymnasiet. När jag gick i ettan och han trean skickade jag en ros till honom, han ignorerade mig bara (såklart – jag, en blyg pluggis) och alla hans kompisar skrattade åt mig i korridorerna. När han tog studenten bytte jag skola.

    Svara
  2. Pingback: Rosa basker, bubbel och fina överraskningar. - Isabelle Pedersen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>