tempus_fugit_5841.jpg_effected

Kärlekshistorier i Stockholm.

 

tempus_fugit_5800

Ni vet det där projektet jag jobbat med dygnet runt? Tänkte att jag skulle förklara vad det handlar om, och hoppas så att ni kommer att gilla det! Jag tror nämligen att det kommer bli sååå grymt!

Tempus fugit är ett helt nytt sätt att uppleva en teaterföreställning. Ett teknologiska teaterhus som erbjuder audiowalks där du kan ta del av föreställningar när du vandrar runt på Stockholms gator. Historierna är knutna till olika delar av Stockholm och kan enbart avlyssnas på de platser där de har hänt. Staden och gatorna blir din scenografi.

Du lyssnar på föreställningarna genom att ladda ner appen Tempus Fugit i din mobil, som kommer släppas i februari och kommer finnas tillgänglig  både i  iTunes Store och Android Market. Sedan kan du avnjuta föreställningen i din takt, när du vill, hur många gånger du vill under tiden föreställningen är aktuell. Då speltiden är angiven kan du kan alltså välja mellan att se hela föreställningen i ett svep, eller att uppleva ett kapitel i taget.

Den första föreställningen som släpps, är skriven och upplevd av Rebecka Pershagen, som även ligger bakom idén till hela projektet. Två grymma killar på Stockholms universitet, Simon och Karl, har utformat appen och jag, Jennie och Anna på Medieinstitutet har gjort hemsidan och har hand om marknadsföring. Alla fotografier är tagna av mig.

Tanken är att fler föreställningar kommer släppas löpande, av olika personer som berättar om sina upplevelser i Stockholm.  Tempus fugit blir en teater som du har med dig i väskan och kan njuta av när du vill. Tänker att det kommer bli så fint. Tänk dig att gå runt en sommardag i Stockholm och lyssna på personers berättelser som hänt just precis där där du står. Som att lära känna staden ur ett nytt perspektiv. Alla har så många minnen som bor i varenda gathörn, på varje parkbänk, och det här blir ett sådant fint sätt att ta del av dessa minnen på. Så glad att få vara en del av detta projekt, så fantastiska människor att jobba med och en sådan strålande idé!

Vill ni spana in hemsidan kollar ni här, vill ni följa oss på facebook gör ni det här. Vi finns även på twitter och instagram: @tempus_fugit_se.  Ååååh, så peppad!!

Translation: Pictures I’ve taken for the Tempus Fugit -project. An app you can download to listen to love stories in Stockholm (in swedish though). The app will be released in February and I’m so happy to be a part of this project.

10 reaktion på “Kärlekshistorier i Stockholm.

  1. Isabelle Pedersen

   Appen är utformad så att historier kan berättas i en en hel massa städer. :) Men eftersom vi bor i Stockholm, och man måste lyssna på plats, så börjar vi med föreställningar här, men sen vet man aldrig hur det utvecklas. :)

   Svara
 1. Rebecka P

  jag är så otroligt lycklig och stolt över att ha så bra personer med mig på den här resan isabelle! detta kommer bli SÅ FANTASTISKT, och känslan av att så många verkar gilla idén och är nyfikna och vill höra föreställningen är helt överväldigande!

  Svara
 2. Fanny

  Wow, låter jättebra! Jag kan föreställa mig också att man kan lyssna på historierna även om man inte i Stockholm? Men självklart blir det nog bäst om man är på plats ^^

  Svara
  1. Isabelle Pedersen

   Grejen med appen är att den styrs via en karta, och kan bara avlyssnas inom en viss radie, där föreställningen utspelas. Däremot kan man även släppa föreställningar på andra platser än Stockholm, och det är tanken så småningom. :)

   Svara
 3. Pingback: Behöver du en bröllopsfotograf eller en sångerska? - Isabelle Pedersen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>