Vackert slitna fasader och romantiska gränder i Verona

Verona_4594

Här vaknade vi upp den fjärde morgonen på vår roadtrip i Europa. I ett rosa rum med snirklig sängstomme.

Verona_4601

Och utanför fönstret var liksom Italien. Vi hade ju tagit oss till självaste Romeo & Julia-staden Verona. Som den obotliga romantiker jag är var jag ju såklart orimligt pepp.

Verona_4603

Vårt lilla hotellrum gick i rosa och hade såklart formidabel konst. :) Inget lyxställe direkt men jag går alltid igång när det är kitchigt och quirky, lite skevt och med romantiska tyger.

Verona_4604

Fruksoten som ingick var minst sagt torftig. Vi slängde i oss en espresso och gick ut och åt pasta istället – Italien hallå!

Verona_4616

Så var vi ute på gatorna!

Verona_4618

Verona_4644_1

Jag hade klätt mig fin dagen till ära i ny klänning och allt. En vill ju känna sig lite tjusig i en romantisk stad som Verona.

Verona_4643 Verona_4649

Alltså, det var så fint överallt vill jag lova!

Verona_4695 Verona_4698 Verona_4702 Verona_4686_1 Verona_4710

Hej, jag kan tänka mig en sån här balkong!

Verona_4711

Önskar det var möjligt med sån här frodighet på vår balkong i Östersund. Eeh, det är det ju inte…

Verona_4703 Verona_4722Åh, gillade Verona så mycket! Hade kunnat stanna hur länge som helst, men efter några timmars strosande blev vi så badsugna i värmen och bestämde oss för att åka mot Gardasjön. Men charmen med roadtrip är att hur förälskad en än blir, så finns något fint runt hörnan också, som man är ivrig att se – vilket gör att det inte känns så jobbigt att lämna en plats. Och jag är övertygad om att jag kommer tillbaka till Verona en vacker dag. Då ska jag gå på opera och djupdyka lite i Romeo och Julias värld.

Translation: Next stop on our roadtrip – Fair Verona!

 

5 reaktion på “Vackert slitna fasader och romantiska gränder i Verona

  1. Anna María

    Italien alltså! Var där också nu och jag är så förälskad i det landet. Verona verkar superfint! Och första bilden i det här inlägget känns så himla Wes Andersonig. Så fin!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>