Rosévin, poolhäng och bästisar i Provence

Provence_5710

En eftermiddag på vår roadtrip svängde vi in på Domaine de Pique Roque – en vingård i Provence. Det här var vårt huvudmål för resan. Här skulle vi hänga de kommande 5 dagarna med Anna och Mattias. Det är Mattias föräldrar som har en vingård här och må tro att vi var pepp som fick komma och hälsa på!

Provence_5706 Provence_5215

Blev ju inte direkt mindre pepp när vi fick se poolen som fanns där. Herregud så fint det var! Vill typ rama in den här bilden. Det såg verkligen ut som en tavla. Min längtan efter att bo i Provence blev inte direkt mindre om en säger så.

Provence_5191 Provence_5203 Provence_5209 Provence_5272

Fina Anna som jag saknat så mycket nu när hon bor 60 mil ifrån mig. :(

Provence_5263

Och här har vi Mattias!

Provence_5080

Kommande fem dygnen hängde vi i poolen och runt poolen. Spelade spel, beachvolley, grillade, drack alldeles för många gt:s och glas vin av det fantastiska rosé som görs på vingården. Gjorde en del avbrott för utflykter (de får ni se en annan  dag), men det här var ändå favoritplatsen.

Provence_5130 Provence_5135 Provence_5142 Provence_5185 Provence_5558

Provence_5523 Provence_5568 Provence_5564 Provence_5573 Provence_5536_1 Provence_5588

Provence_5250_1

Hej hej lilla katt!

Provence_5686

Provence_6259

Hunden Scott var med oss mest hela tiden. Det var så sorgligt för hans hundkompis som han levt med hela livet hade precis dött så han var så ledsen. Tänk att plötsligt va en ensam hund i människoland. En dag kom det dock en hund på besök och Scott blev så glad! Han var också glad när han fick bada och när man kliade honom på magen.

Provence_5699

Det gjordes ju och såldes vin på Pique Roque. Rosévin är deras specialitet som de vunnit många priser för. Det var helt grymt!

Provence_5697

Vi fick gå rundtur och se hur det går till när vinet görs.

Provence_5695

Mattias mammas man Johan berättade om allt.

Provence_5704

Tror vi fick med oss rosévin så det räcker minst hela sommaren, kanske nästa också.

Provence_5648_2Tack fina gänget för att vi fick komma! Så himla glada för det! Det var ju helt magiskt!

Se tidigare inlägg från vår roadtrip genom Europa här.

 

6 reaktion på “Rosévin, poolhäng och bästisar i Provence

 1. Marita

  Hele plassen og oppholdet ser helt fantastisk ut! Jeg lurer bare på hva dere hadde i den salaten? Den så skikkelig god ut. Yum!

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Åh, minns inte riktigt. Men typ bulgur, avokado, tomat, paprika, rostade pumpakärnor och äpple i alla fall. :)

   Svara
 2. Anna

  Låter helt fantastiskt! Rikedom att ha sådana generösa människor i er närhet. Den svartvita bilden på dig och din man är sjukt fin. Rama in! :)

  Svara
 3. Wilda

  Åh POOLEN!!!! <3 Hade aldrig kunnat lämna den. Fantastiska bilder på er alla och på omgivningarna! Var tvungen att pinna fjärilen pga fjärilsfantast men också för att fotot i sig är helt magiskt. Tack för ett fantastiskt inlägg att drömma sig bort i.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>