Jazzköket – Östersunds bästa place

jazzköket_5214

Det finns ett ställe i Östersund som jag tycker om så himla mycket, och ibland tänker jag att jag inte vet ifall jag hade flyttat hit om det inte var för Jazzköket. ;)

jazzköket_5207

Det finns så många delar av Jazzköket som är bra. Dels är det såklart den fantastiska maten i restaurangen. Men sen har vi också Lagerbaren (som är bästa baren i Östersund), och så på sommaren när innergården är öppen och de bakar världens godaste pizza utomhus (då känns det liksom plötsligt som en är i typ Berlin, och inte i Norrland ;))  Lagerbaren och sommaren får ni dock se en annan gång. I det här inlägget ska ni få hänga med på när jag och Basse gick på Winemaker dinner. :)

jazzköket_5211Det här braiga stället ligger lite hemligt från gågatan, och en måste gå igenom en liten tunnel för att komma dit.

jazzköket_5215 jazzköket_5217
Här är innergården där det alltså är uteservering på sommaren, men det är det ju inte än, tyvärr…

jazzköket_5218

Inne på Jazzköket är det alltid mysigt och stökigt och stojigt, och man ser rätt in i köket där de lagar mat. :)

jazzköket_5229_1

I torsdags kom vi dock tidigt, så då var det fortfarande lugnt.

jazzköket_5224 jazzköket_5228

Älskar hur de har böcker överallt! Blir ju så himla hemtrevligt!

jazzköket_5227

På Jazzköket har de 80% lokala produkter och resten ekologiskt, som sig bör! Ni kanske minns att det var härifrån maten kom på vårat bröllop? Magiskt…

jazzköket_5232

I torsdags kväll slog vi oss ned under lamporna vid långbordet.

jazzköket_5234

Det var alltså dags för Winemaker dinner, vilket Jazzköket tydligen har lite då och då. Det gick ut på att det var en kvinna där från vingården Franco Molino i Italien, som hade med sig sina olika viner som hon berättade om, och till dessa grymma viner hade jazzköket komponerat ihop 7 rätter som skulle göra sig extra bra med vinet. Och om det var gott!

jazzköket_5253_2

Jag fotade nästan alla rätter, men vissa slank ner av bara farten. Hur som var det bland annat palsternacka tillagad på flera olika sätt, betor, fjällko, ostron, en vegansk rätt med rotselleri, sotad torsk och chokladtryffel.

jazzköket_5246

Här satt vi hela gänget. Vi kände inga sedan tidigare, men efter andra omgången vin var vi bästisar. ;) Så sjukt trevlig kväll! Kändes lite som att vi var på semester och fick lära oss massa om viner och träffa nytt folk.

jazzköket_5243 jazzköket_5245Ni kommer få hänga med på Jazzköket fler gånger, var så säker! :)

Translation: My favorite restaurant in Östersund – Jazzköket

 

3 reaktion på “Jazzköket – Östersunds bästa place

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>