Om min mamma hade haft en blogg – del 2

När jag är hemma hos min mamma så älskar jag att titta i hennes gamla fotoalbum… Blir liksom så nostalgisk fastän jag inte ens fanns på den tiden. En blir så påmind om alltings förgänglighet, om hur fort tiden går. Så fascinerande, hur fotografier fryser ögonblick av tiden, och alltid finns kvar där på något vis. Tror det är det jag älskar med att fotografera. Att vi kapslar in små ögonblick som på så vis alltid blir kvar.

För något år sedan gjorde jag ett inlägg om hur det skulle vara om våra mammor hade haft en blogg back in the old days, vilken skatt det skulle ha varit. Om jag får barn hoppas jag att de kommer känna så om min blogg. Jag vet att jag hade älskat att skrolla sida upp och sida ner och läsa om min mammas bravader på 70-talet. Oh my! Jag tänker att vi tar en titt, på hur det hade kunnat se ut om min mamma hade haft en blogg.
balkong_vår_2614
Vi hade fått se många porträttbilder med cigaretter. Och hur emot jag än må vara rökning, så är det ju något coolt med det. Så dekadent och konstnärligt. Knäppt jag vet. Med detta sagt vill jag dock påpeka att jag inte tycker att det är en bra idé att röka, bara så ni vet kids! ;) (Hade förövrigt dödat för min mors fräknar, så sjukt fint!)

balkong_vår_2600
Min mamma reste ganska mycket. I hennes blogg hade vi fått följa med på resor till Grekland, som jag tror var hennes bästa land.

balkong_vår_2635
Vi hade fått hänga med när hon sov på stränder med sina kompisar, de där gångerna då pengarna inte räckte till hotell.

balkong_vår_2632
Babe!

balkong_vår_2626
Vi hade fått hänga med på roadtrips i ett 70-taligt Sverige. Alltså, dröm!

balkong_vår_2639
Och på fjällturer. Här på fisketur med min pappa.

balkong_vår_2624
Vi hade fått lära känna vissa av hennes kompisar. Som Birgitta.  Här var Birgitta och min mor ovetandes om att deras barn cirka 35 år senare skulle gifta sig med varandra. Detta är alltså Sebastians mamma. Jag träffade Basse för första gången i livet i somras, och en vecka senare visar det  sig att våra mammor känt varandra i 35 år. Hur sjuuuukt???

balkong_vår_2623
Ibland hade det dykt upp bilder på trubadursessions i fjällmiljö. Rätt nice!

balkong_vår_2589
Vi hade fått hänga med på tågluffer också.

balkong_vår_2599
Sett vackra gatukonstverk i München…

balkong_vår_2596
och min pappa i semestermode.

balkong_vår_2592
Vackra mor…

balkong_vår_2631
Festbilder då det skrålades kampsånger. I fotoalbumet står det att de sjunger ”Tjejer, ohohoh tjejer…” på den här bilden. Girlpower á la 70-tal!

balkong_vår_2628balkong_vår_2616
En del urspårade efterfester hade kanske min mamma bjudit på i sin blogg. Som här, när min pappa och min låtsasfarsa (mmm, de var kompisar) spexade loss med damsugarslangen.

balkong_vår_2637Och mest av allt hade det varit fint att läsa min mammas tankar, hur hon mådde, hur hon såg på livet. Det hade varit helt ovärderligt. <3

Translation: My mother, about 35 years ago.

 

4 reaktion på “Om min mamma hade haft en blogg – del 2

 1. Sandra

  Fy sjutton vad du är lik din mamman!!!! :)

  Sen är det komiskt, jag skrev ett inlägg förra veckan om hur glad jag är att jag skrivit nästan varje dag sen jag blev mamma för 8 år sen – inte bara om livet som mamma och om hur mina barn utvecklas och växer, utan även om mig, mina tankar och mitt liv!

  Svara
 2. Emma

  (Snubblade in här på grund av Sandra Beijer, har vart inne förr men det var några år sen.)
  Jag älskar det här!! Läste även det andra inlägget du skrev om din mammas bilder. Vilken grej, med din låtsaspappa och pappa emellan och de två sen hittade tillbaka till varann. Jag tänker på mitt ex och allt som kom emellan och hur jag en gång tänkt att vi kanske kunde hitta tillbaka till varann i framtiden. Vill jag i och för sig inte längre men. Och att din mamma känner din killes mamma sen långt tillbaka, utan att det var de som introducerade er för varann. Jag älskar framförallt hur din mamma flängde runt och säsongade och valde Riksgränsen istället för Milano, jag håller på med detsamma och hur kul var det inte att folk förr gjorde detsamma och få se alla skidbilder. Sen undrar jag dock när jag och mina kompisar ska sova på en strand nånstans i Europa för att vi är ute och äventyrar och är spontana?? Jag tänker din mamma som lite busig och hade gärna följt med på allt drama som kanske var med kärlek och säsong! (som man ju själv varit med om efter ett par säsonger..)

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>