12.cubus

Lucka 9; Berätta om din stil när du var 15.

15 år gammal tar jag mina första steg i Palmcrantzskolans långa korridorer. Musikgymnasiet. Det är här någonstans allting förändras. Allting börjar. Det är här någonstans jag förstår att det här med killar inte kommer vara en evig omöjlighet för mig. Att vara 15 år och okysst är ingen hit, och det är ungefär det enda jag kan tänka på de där första månaderna, den där hösten, då jag är 15 år. Men allt går ganska fort, och jag vet inte om jag nånsin förstår vad som händer. Plötsligt går jag på fester och har så jäkla roligt. Plötsligt har jag vänner som jag vet kommer vara mina för livet. Plötsligt får jag höra från flera håll att killar tycker att jag är söt. Och jag fattar ingenting. Här förändras allt. Här börjar allt. Livet som jag känner det idag. Upp och nergångarna. Hjärtesorgen. Självförtroendet. Självföraktet. Livslusten. De stora drömmarna. Rädslorna.  Allt föds på något vis på riktigt här, i musikorridorerna på Palmcrantzskolan då jag är 15 år.

När det kommer till hur jag såg ut, så hade jag ungefär lika långt hår som jag har nu. Fast en kortklippt frisyr på utväxt. Det var här jag upptäckte secondhand, och blev förälskad. Favoriter jag minns är utsvängda svarta manchesterjeans från Lewis, en grön fjällrävenjacka, ett par grå gubbyxor, stickade tröjor och koftor, min duffel,  randiga tröjor och mycket hårspännen i luggen. Lite såhär:

12.cubus

Detta är en del av Emily Dahls julkalender.

Translation: Number 9 in Emilys calender; Tell me about your style when you were 15.

2 reaktion på “Lucka 9; Berätta om din stil när du var 15.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>