Månadens lista – PMS, en megabra film och höstpepp

Hittade en lista inne hos bästa Emma som jag snor rakt av!

20160720_0044

20160721_0055_1

Månadens finaste: Jämtland i sommarskrud. Så sjukt fint här!

Månadens drömmeri: Promenader och mustiga grytor och varm choklad och basker på sned – drömmer om vackra krispiga höstdagar.

20160723_0003

Månadens saknad: Alla mina kompisar som bor i Stockholm. Här var några av dem på besök, och fastän jag vet att jag flyttat ifrån dem så önskar jag att de kunde flytta hit.

Månadens läskigaste: Att min PMS verkar ha tagit sig till en helt ny nivå på sistone. Ungefär två dagar varje månad tror jag att jag är på väg ner i en djup depression igen. Ligger på soffan och gråter över hur värdelös jag är, hur mycket roligare liv alla andra har, hur jag inte klarar av något jobb. Dessutom är jag taskig mot Sebastian och redo att packa väskan och fly långt långt bort. Det här är ju helt ohållbart, vad gör man åt detta?

Månadens nedrigaste: Att vi fortfarande inte är helt klara med lägenheten. Men nu är jag och Basse ledig 4 dagar tillsammans så nu jävlar blir det slutspurt de kommande dagarna.

Månadens härligaste: Krickelins bilder från Villa Strömfors. Alltså herregud vad jag vill hyra det huset och ha världens fest! Wow, vilket ställe!!

Månadens måste: Få färdig vår lilla walk-in-closet så att inte hela vår garderob ligger utspridd på golvet i sovrummet.

20160810_0017

Månadens bästa: Att jag har några lugna jobbdagar hemifrån nu och kan sitta länge och äta frukost på morgonen och läsa och titta på serier med fötterna på vår mjuka, fina matta.

Månadens köp: En bänkskiva i marmor till vår köksö.

Månadens projekt: Att få klart renoveringen.

20160720_0038

Månadens plagg: En kimonojacka som jag köpte på secondhand i Amsterdam i Juli. Har använt den orimligt mycket.

Månadens förändring: Att jag nu slutat vara anställd och ska testa på frilanslivet mer på riktigt. Alla jobb jag har framöver är genom min enskilda firma. Känns läskigt och bra.

Månadens TV-serie: Stranger things – så nedrans spännande och så mycket nostalgikänsla på något vis. 80-tals scifi med Winona Ryder som känns både lite som ET och Stand By Me. Och Gilmore Girls. Har bara sett den sporadiskt när den gick, men nu plöjer jag hela!

Kollektivet

Månadens film: Kollektivet. En så satans bra dansk film om ett par på 70-talet som varit gifta i 15 år och startar ett kollektiv. En tid då man ska dela allt och vara så förstående trots att man går sönder inombords. Så nedrans bra skådespeleri och så himla mycket tvåsamhetsångest. Var helt dränerad efteråt.

Månadens googling: Bio Reginas schema. Bästa bion i Östersund där de visar mer alternativa filmer. Har aldrig sett en dålig film där!

Månadens fail: När vi körde 5 timmar fram och tillbaka till IKEA i Sundsvall och två av de tre stora inköp vi skulle göra var slut. Kom hem med sängben och några handdukar typ.

Jamtland_maj_8362

Månadens mat: Kungskrabba på Jazzköket. Alltså. Vill äta det varje dag tills jag dör.

Karusellen-Grönalund

Månadens pepp: Att jag åker ner till Stockholm nästa vecka och att jag och Emmie ska ha vår årliga Grönan-dag enligt tradition.

Månadens märkligaste känsla: Att titta på Gilmore Girls och inse att sist jag tittade på det var jag typ lika gammal som Rory. Nu är jag typ lika gammal som Lorelai. Vad fan händer med tiden????

Månadens nya bekantskap: Kollegor jag haft på Jamtli i sommar.

Isa_Purple-September-18th_0009web Isa_Purple-September-18th_0105duoweb

Månadens TBT (on a friday): Tidig höst för tre år sedan. Kände mig så nedrans fin i de här kläderna! Hösten är absolut bästa tiden för att känna sig fin stilmässigt tycker jag!

Trevlig helg på er allihopa! <3

6 reaktion på “Månadens lista – PMS, en megabra film och höstpepp

 1. Lisa

  Hej Isabelle,

  Jag fick diagnosen PMDS i början av våren och har därför inte hunnit testa så många olika saker än. Jag känner dock igen mig i det du beskriver, speciellt delen om att vara taskig mot sin partner. Min första tips är börja anteckna alla symptom, du har säkert fler saker än vad du lagt märke till, appen P-tracker är superbra.
  Därefter skulle jag boka tid hos gynekolog. Det finns verkligen bra hjälp att få och du måste ju hitta det som funkar för dig! Det finns många saker att testa tex olika preventivmedel men även olika PMS-mediciner, krämer etc.
  För att lindra besvären själv är träning det bästa tipset, att trötta ut sig riktigt mycket. Det går också att undvika alkohol och kolhydrater. Sen skulle jag tipsa om gruppen vi som lever med PMS/PMDS på Facebook för tips och stöd.

  Hoppas du listar ut hur du kan må bättre, kram!

  Svara
 2. Wilda

  Vilken rolig lista! Liksom tidigare kommentar vill jag tipsa om att läsa om PMDS. Jag fick diagnosen av en gynekolog för 1,5 år sedan och har haft stor hjälp av Premalex. Det är en antidepp som du bara behöver ta de dagar då det är som värst och det funkar direkt. På alltompms.se kan du även hitta bra gynekologer som känner till och tar detta på allvar. Fråga gärna om det är något du undrar över. Det är farligt att inte göra något åt och du förtjänar att må bra ❤️

  Svara
 3. ISA

  åh detta listkoncept gillade jag massor. Hoppas du får några vettiga tips om PMSandet, sådär skare ju inte vara! Och kan bara hålla med om känslan av typ skam när man kommer på sig själv med att tro att man är 15 år yngre än sanningen ;)

  Svara
 4. Clara

  Hej Isabelle,

  Gör testet på denna hemsida http://alltompms.se/pmspmds och försök hitta en gynekolog som är specialiserad på detta. Och stå på dig. Om du inte vill äta hormoner behöver du inte det, och om du inte vill äta anti-depp i långa perioder behöver du inte det. Jag fick dessa båda sätt som förslag men sa att jag inte ville och fick då en PMS-medicin som jag kan ta precis när jag känner att jag mår dåligt, vilket inte behöver vara alltid och kan variera mellan 0-7 dagar i månaden. Det är inte okej att vi kvinnor ska behöva leva med detta.

  Lycka till!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>