Det här med att planera sitt bröllop

bröllopskollage

Jag har aldrig varit någon som direkt drömt om att gifta sig. Inte suktat efter brudklänningar sedan jag var liten, inte tittat avundsjukt på andras förlovningsringar, inte drömt mig bort på bröllop jag besökt och tänkt att  ”en dag, en dag är det min tur”. Mest tänkt att, om jag någonsin blir sådär megakär och säker, då skulle det ju vara kul att ha en fet fest med sin familj och alla sina vänner.

När jag träffade Sebastian var det som om allt föll på plats ni vet. Även om jag har haft fina och kärleksfulla relationer tidigare, har det alltid varit strul och osäkerhet, och jag har haft en känsla inom mig att det har varit något som saknats. Men nu var det liksom bara pang bom självklart, en sån där uppenbarelsekänsla, och även om jag också fattar att ingen relation är felfri, att vi också kommer få våra duster tids nog, så är jag helt och hållet säker på att han är den jag ska vara med. Så när han friade till mig var det inga konstigheter, och fastän jag varit någon som inte brytt sig om bröllop, är jag nu så pepp att jag kan spricka på att vi ska få fira med alla nära och kära att vi har haft sån tur att vi hittat varandra. För det är sannerligen tur. Ibland blir jag nästan mörkrädd när jag tänker på hur nära det var att vi aldrig träffats på den där festen. Till att börja med hade vi båda tvekat på om vi ens skulle gå dit. Men det gjorde vi, och jag är så förbannat jäkla glad för det att jag ibland måste hoppa helt plötsligt för att det bubblar upp små lyckorus i min kropp.

Så… vi ska gifta oss i september. Då har vi varit ihop i lite mer än ett år, och jag tycker det känns helt underbart att gifta sig sådär galet tidigt när man fortfarande är så kär att man inte kan hålla händerna ifrån varandra. Ser fram emot det här så mycket och har såklart börjat fundera lite på hur jag vill ha det, och HERRE GUD vilken uppsjö av bröllopsinspiration det finns på internet, blir alldeles snurrig!  Jag har ju dock en någorlunda bild av hur jag vill ha det, det ska inte vara nåt fancypancy wedding, det allra viktigaste är att alla är uppe och dansar till minst 6 på morgonen tänker jag. Jag har hur som helst såklart gjort en pinterestboard för att samla inspiration, alla bilder ovan är därifrån.

Åh, det här ska bli så megakul, har ni några speciella tips på sidor eller allmänna festtips som är awesome så får ni ju såklart jättegärna framföra dem! Skulle bli jätteglad! Puss och kram!

Translation: So… I’m gonna get married in September, so super happy I can hardly stand still! If you have any awesome advices for weddings, any specific websites that are super for inspiration, please hit me!

16 reaktion på “Det här med att planera sitt bröllop

  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Har faktiskt redan bokat lokal, tänkte att det skulle kunna bli som du säger annars. Vi ska vara i en stor, gammal lada uppe i Jämtland. :)

   Svara
   1. Fairy of Inspiration

    Då så, då har du läget under kontroll! Ser fram emot att se fantastiska bilder :) Ett till tips som jag ångrar i efterhand är att jag inte sparade ihop mer pengar till fotograf. Imorgon firar jag 10-årig bröllopsdag och digitalkamerorna har utvecklats en hel del sedan dess. Det går knappt att förstora från våra ”små” filer. Hör av dig om du har några blomfunderingar så kanske jag kan hjälpa till att tipsa (florist). Kram

    Svara
 1. Maria

  ÅH! Blir alldeles tårögd av ditt fina inlägg. Har inte heller varit tjejen som någonsin velat gifta mig, mina föräldrar har varit förlovade i drygt 30 år och det har fungerat alldeles utmärkt. Tills jag träffade honom en dag. Vi har varken planerat bröllop eller ens flyttat ihop men jag känner samma känsla som du. Helt plötsligt försvann alla tvivel i världen so funnits där innan, den känslan är helt otrolig!

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Så himla underbart! visst tror man liksom knappt att det är sant? Som om det vore en dröm man kommer vakna upp från. Tur att det inte är det! Hurra för oss och kärleken! <3

   Svara
 2. Linnéa Lindström

  Åh, så härligt :) Minns hur jag själv satt och kollade på oncewed varje dag fram till bröllopet (och ibland nu efteråt för att det är så fint). Ni kommer alldeles säkert att få en helt underbar dag <3

  Svara
 3. elise

  har aldrig heller varit en sådan som längtat efter bröllop. överhuvudtaget. har snarare kännt att det känns så … icke-jag.
  men samtidigt VILL jag gifta mig en dag. ha en stor jävla fest för kärleken och bara göra festen till VÅR. älskar den idén, verkligen.

  Svara
 4. Kajsa

  Vårt mål med bröllopet/festen var också att alla skulle vara uppe och dansa till tidig morgon och det blev bara så himla lyckat! Att blanda släkt med vänner och ha alla personer en gillar i samma lokal, det är ganska magiskt det. Och se sin svärfar bugga med ens mormor medan ens bästa vänner står och klappar händerna. Det är ganska fint det.

  Svara
 5. Malin

  Jag ska gifta mig i sommar, längtar hur mycket som helst. Jag har två tips:
  1. Utgå från vad ni vill ha, inte ”vad som borde vara med”. Låter enkelt men är svårt. Vi har t ex valt att skippa brudvals och såna där informationshäften på borden, men det kändes hårt och lite ”fel” att bestämma det.
  2. Varje gång ni pratar om bröllopet med gästerna kan ni nämna vilken typ av fest ni vill ha. Typ ”Åh, jag hoppas att alla blir skitfulla och dansar hela natten”, då tror jag att folk är mer inställda på det redan när de kommer = hjälp på traven.

  Lycka till!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>