Vårt vardagsrum just nu

20160721_0008

Vår soffa har fått lite kompisar! Börjar bli lite vardagsrumskänsla nu hos oss.

20160721_0020 (kopia)

Den här stolen var faktiskt det första jag köpte till lägenheten. På Östersunds mysigaste lilla inredningsaffär Omistliga ting.

20160721_0021

Här står två tavlor som väntar på att få bli del av en tavelvägg (tror jag). Den vänstra är från mitt föräldrahem och är en 50-talskopia av en Picasso-tavla. Det var min favorit när jag bodde i Helsingborg som barn. Kunde stå och titta på den hur länge som helst. Så jag frågade helt enkelt mamma om hon kunde tänka sig att ge/låna ut den till vårt hem och det kunde hon. Så glad för det! Den högra tavlan är ett originalfoto från 40-talet som vi köpte nu när vi var i Paris. Ingen vet vem som tagit bilden men mannen på bilden är en känd mediafotograf från Frankrike. Vi tyckte om den så mycket så vi kunde inte låta den hänga kvar i fotoaffären i Marais.

20160720_0028

Mattan är också ny. Herregud vad jag inte vill tänka på vad vi spenderat på den här lägenheten. Kommer få leva på vatten och bröd snart. Får trösta oss med att lägenheten i sig var mycket billigare än om vi stannat kvar och köpt en större i Stockholm.

20160721_0013 (kopia)Monsteran köpte jag första veckan som vi hade lägenheten – skulle använda den till en fotografering. Sen stod den kvar i byggdamm ganska länge och höll på att glömmas bort, men när vi nästan trodde den var förtappad tog min mamma hem den till sig och gav den lite kärlek i väntan på att få komma tillbaks hit. Nu är den här och se så bra den mår! Tänker lite att det är lägenhetens turväxt, så jag ska verkligen försöka få den att överleva (är verkligen sjukt dålig på det, vet inte hur många krukväxter jag försummat, but here is hoping!)

 

20 reaktion på “Vårt vardagsrum just nu

  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Tack! :) Haha, vad roligt att den finns i ditt föräldrahem också. Jag älskar den!

   Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Har köpt den på en mattaffär här i Östersund som heter Pontus Eriksson. :)

   Svara
 1. Pingback: Stjärnögonblick #29 | räksmörgås, solglitter och meditation. | REAKTIONISTA

 2. Sandra Bergström

  Åh vi har också en turväxt. Köpte en svärmorstunga precis när vi flyttat in i vår älskade sekelskiftespärla, men så slog graviditetsillamående till och renovering i all oändlighet knäckte mig så att jag mest låg i sängen och mådde fruktansvärt under en ganska lång tid. Alla växter dog förutom svärmorstungan och av någon anledning mådde jag sen illa så fort jag såg den men när det gick över lärde jag mig att älska den för att den var så stark och överlevt. Haha inser nu det lite komiska i att ha en så stark relation till en krukväxt :)

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Har fått den av min mamma och hon hälsade att hon köpte den för en herrans massa år sedan någonstans i Skåne… Tyvärr…

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>