Uppdatering från ett renoveringskaos

renovering_5971

Ok, nu börjar det ändå hända liiite, även om det fortfarande är minst 1,5 månad kvar tills vi kan flytta in.  Men i badrummet har vi kommit till ytskikt! (älskar när det händer, så en liksom börjar se att det händer något, när en inte kan det här med renovering tycks ingenting hända annars. :))  Kolla vilket fint golv va? Det är marrakesh och jag tycker mycket om den gråblå färgen. Så har vi valt brunn, dusch och blandare i mässing. Tror det blir jättebra!

frösö_park_5719

På väggarna har vi vanligt vitt 15×15 kakel.  Och så har vi gjort små inbyggda hyllor! Den vänstra kommer vara i duschen så där tänker jag att vi har schampo och sånt och den högra är utanför duschen så där får det kanske stå nån blomma och en fin parfym. :) Vårt badrum är väldigt litet. Kan förresten visa hur det såg ut innan. Såhär:

IMG_2032

image1-2

Som ni ser var det ju VISST renoveringsbehov. ;) Plast everywhere från typ 70-talet. Inte så mycket ytor som sagt, men lite större kommer det nog upplevas när det blir ljusare.

frösö_park_5721
Här ligger blandaren och väntar på bättre dagar.

renovering_5980I övrigt har det rivits väggar, och förra veckan kom det in en järnbalk genom fönstret som skulle stabilisera upp då vi rivit en bärande vägg.

image2-2_2

Här har vi planritningen. Vi tar alltså bort där jag kladdat fult med svart. Väggen mellan kök och rum samt den lilla väggen mellan innerhall och rum. Bör oxå tilläggas att fast det är en 2:a så är den på 87 m2, så det blir ett väldigt stort rum med kök och vardagsrum. Såhär såg det ut innan:

image1-3

Väggarna ni ser till vänster här är alltså borta nu.

image2-3

Och här är åt andra hållet. Väggarna till höger = borta.

IMG_2037

Liksom väggen där kylen och frysen står. Borta!

renovering_5982

Just nu ser det ut såhär. Herrejesus alltså! Pallarna användes när järnbalken skulle upp.

renovering_5977

Vi har som ni ser tagit fram tegel också. Pga fint.

Ni må tro att jag längtar tills det är klart! Men snart är badrummet klart och taket fixat vid de borttagna väggarna. Och nästa vecka kommer målare och sen ska golven slipas och köket sättas upp. Så i början på juni kanske, om allt går som vi tänker. :)

Kanske lite rörigt, men det är svårt att visa sånt här orörigt. Hoppas ni tycker det är lite kul att se ändå!

10 reaktion på “Uppdatering från ett renoveringskaos

 1. Anna Lidman

  Jag smäller av det kommer att bli så fiiint! Skulle göra mycket för att få bo sådär. Förstår att det är svårt att se ljuset mitt i, men det är värt det jag lovar. Puss på er, kämpa på!

  Svara
 2. Vicky

  omg. fönstrena, golvet, alltihop. kan bara föreställa mig hur pampigt det kommer vara utan väggar när allt är klart. så pepp för din skull!

  Svara
 3. SofiaS

  Hej! Vilken renovering och vad fint resultatet blev. Vilken typ av färg målade ni med i köket? Vilken teknik är det ni har använt? Det blev fantastiskt fin! Vad roligt att se de gamla bilderna från badrummet. Min mormor och morfar hade samma blåblommiga plastmatta på väggarna i sitt badrum.
  Mvh Sofia

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Hej och tack! Vi använde oss av en kalkfärg, som man målar på med pensel istället för roller, för att få det mer flammiga resultatet. Jag gillar det starkt! :)

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>