hemma i Stureby_2167

Den stora rundturen i min lägenhet.

Nu ska ni få komma på besök i min etta med kök på 42 kvadrat i Stureby. Kom fram till att alla möbler utom sängen och radion är secondhand. Fyndade på loppisar, eller ärvda genom tiden. Älskar min lägenhet nåt alldeles obeskrivligt. Det bästa är att det är en hörnlägenhet, så den har fönster åt 3 håll, vilket gör att den är väldigt ljus.
hemma i Stureby_2167

Såhär ser det ut när man kommer innanför dörren. Kök rakt fram, vardagsrum/sovrum till vänster och toa till höger.

hemma i Stureby_2164

Toadörren är ful så jag pepprade den med vykort. Byrån har jag köpt på Vintagefabriken, men sedan målat om.

hemma i Stureby_2161

Älskar min burk för kragar. Har mest nycklar och hårnålar i den, men ändå!

hemma i Stureby_2162

Hatthyllan hittade jag på en av antikaffärerna på Upplandsgatan vid Odenplan.

hemma i Stureby_2129

Tittar man in till vänster ser det ut såhär. Tapeten är William Morris och jag ångrar inte en sekund att jag brassade upp en tapet i hela vardagsrummet. Är inte så mycket för fondvägg, och om jag gör nåt vill jag gärna göra det ordentligt.  Vardagsrumsmatta har jag beställt en på Stalands, men den har inte kommit än.

hemma i Stureby_2131

Och går man lite längre in och vrider sig så har jag en säng också, eftersom det är väldigt bra att ha.

hemma i Stureby_2130

hemma i Stureby_2152

Den här nallebjörnen heter Lillan och jag fick hen när jag döpte mig. Har varit med mig överallt i hela livet, typ.

hemma i Stureby_2141

Älskar min sänglampa! Till höger mina första skor och en Rödluvan-bok som min mamma köpte till mig i New York när jag var liten.

hemma i Stureby_2132

Längs ytterligare en vägg i vardagsrummet ser man det här.

hemma i Stureby_2133

Torkade blommor från Nice, som jag försiktigt fraktade hem på flyget i somras.

hemma i Stureby_2155

Pianot hittade jag på blocket och klädhängaren har funnits i mitt hem sedan jag var barn, vet inte vart den kommer ifrån från början.

hemma i Stureby_2150

hemma i Stureby_2137

Trearmad lampa från en loppis i Dalsland.

hemma i Stureby_2136 hemma i Stureby_2189

Köket ser ut såhär.

hemma i Stureby_2171

Bordet och drinkvagnen är från en secondhand-affär i Karlskoga. Stolarna från loppisen i Bandhagen och lampan i hörnan är också från mitt barndomshem. På tavelväggen hänger bland annat geten, ett foto som Christian tog i Gamleby när han pluggade där, höstens löv, gamla foton från Paris samt den första rosen jag fick i mitt liv. Jag fick den av morfar och mormor och mamma sparade och pressade den. Fint ju!

hemma i Stureby_2180

Min lilla bambisamling (dock 3 stycken som ligger med brutna ben i en skål i ett köksskåp). Den första bambin, den till vänster, fick jag av min farmor när jag var liten, de andra är hittade på diverse loppisar.  Radion från Claes Olsson.

hemma i Stureby_2174

När jag renoverade tog jag ner skåpen och ersatte dem med öppna hyllor. Gör att köket känns större och luftigare. Mycket bra.

hemma i Stureby_2182

Här ser man rosen lite mer tydligt. Så glad för den! Tänk att den är lika gammal som jag. Till vänster om den är en gammal bild på Storlien. Där tillbringade jag mycket tid som barn, eftersom min pappa och farmor bodde där då.

Jag har en balkong och ett badrum också. Men balkongen är tömd för vintern, sånär som på en ljusslinga som piggar upp i mörkret, och badrummet är ett rätt så vanligt badrum. Har dock badkar. Winning!!

Translation: Welcome to my appartment! It’s placed in Stureby, right outside Stockholm. I like it so much!

16 reaktion på “Den stora rundturen i min lägenhet.

 1. Lillemor

  my doughter and i love your blog. we read it almost every day from germany. your pics are really marvelous!!! we miss longer a longer text in english, as it has been in former times…..and at least we have one question: months ago we were shocked to read that you`ve got cancer. now we are cofused. was it real? do you don’t need any chemo-therapy? big hug from germany!!!

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Hi! So glad you like my blog! Will try to be better with the translations! ;) Yes, they did find malignant melanoma in one of my birthmarks. I had to do some more surgery, take away some more around the mark, but I was lucky, cause the cancer hadn’t spread. So I didn’t need chemo. Now I always have to be careful in the sun and keep an extra eye on my birthmarks, but I think everyone should. I cross my fingers every day, that the cancer never comes back. Big hug from Sweden

   Svara
 2. Frida Eklund

  Himmel vad fint du bor! Har du några tips på bra secondhand-affärer för möbler, tex som den i Bandhagen, som inte ligger allt för långt härifrån? Hyr en lägenhet i Hökarängen just nu, vilket ju ligger i krokarna runt Stureby, och behöver tips!

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Åh, vet tyvärr inte så många i krokarna. Finns den där lilla antikaffären i Bandhagen, precis där bussarna går. Sen finns det nån i Högdalen vet jag, men där har jag inte varit. Jag har hittat flest grejer i stan eller på loppisar runt om i Sverige när jag varit på raodtrip.

   Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Ja, den är faktiskt det, knäppt va? Jag tycker den är superfin! Det är dock några år sedan jag köpte den, så vet inte om den finns kvar…

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>