Den stora målarfesten i vardagsrummet och beslutsångest gällande färg i sovrum (hjälp!)

målning_0045

I lördags fylldes vårt vardagsrum av halvnakna män. Inte mig emot. :) Basse hade bjudit in några kompisar på ”kom och måla så bjuder jag på grogg – fest” typ. Det här preggot slapp måla. Men så fick jag ju heller ingen grogg. ;)

målning_0048

Jag satt på uteplatsen typ hela dagen och då och då var det grogg/öl-paus för alla så då fick jag sällskap.

målning_0058

Nilo kom också förbi och hängde. Hon bor ju typ granne med oss här i Sumpan. Typ bara 200 meter ifrån, så najs!

målning_0052

Det var en hemskt varm dag och tillslut började ju såklart målningen spåra lite. ;)

målning_0072

Men kul hade de! Och jag var nöjd för väggarna blev vita (även om Basse fick finjustera lite i nyktert tillstånd sen). :)

028B9808_1

Nu till nästa målar-relaterade grej. Vi ska nämligen måla om sovrummet också och igår var jag på Byggfabriken och köpte hem färgprover. Jag känner att jag har sådan beslutsångest! Är liksom så ambivalent att det inte ens bara handlar om nyanser, utan även färg.

028B9811_1

Färgen Auro är förövrigt ekologisk och giftfri vilket alltid känns bra, men kanske extra bra när man målar som preggo och snart ska ha en bebis som ska bo i sovrummet.

028B9814_1

Dock är jag inte hundra på att någon av nyanserna därifrån känns helt rätt. Fick med mig de här färgproverna från en annan Alcro också.

028B9815Jag är ju egentligen kanske mest sugen på aprikos/puder-rosa väggar, men är liksom rädd att det blir för cute (plus måste jobba lite med att övertyga Basse  i så fall)? Och kanske den ljusare är att föredra i så fall egentligen, eller? Eller så kör vi bara på någon grön (förmodligen den ljusa i mitten på översta bilden), pga min eviga favoritfärg… Åh, descisions! Vad tycker ni? Någon som  vill rösta för något och hjälpa till? :)

8 reaktion på “Den stora målarfesten i vardagsrummet och beslutsångest gällande färg i sovrum (hjälp!)

 1. Anna Ileby

  Åh fina färger! Jag tror den som heter jade blir för skrikig, målade med nått liknande en gång och det kändes väldigt tandläkarmottagning efteråt. Den längst till vänster tror jag kommer bli jättekall, jag röstar på nån av de tre till höger (kör på den pudriga, min favvo!)

  Svara
 2. Lina

  Ta den ljusgröna. Jag har en liknande färg i mitt sovrum och den är väldigt rogivande och fin mot de vita detaljerna i rummet.

  Svara
 3. Alexandra

  Är du grön-älskare annars så kör på grönt, den i mitten (gissar på äggrön?) är superfin! Släng in lite puderrosa detaljer när du piffar sen så får du lite av det med :)

  Svara
 4. Julie Bendix

  Hi,

  Just wondering which colour the light green is, is it Arggron?
  I am currently in the same limbo as you :-)

  Best
  Julie

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>