Bo i Sundbyberg

inflytt_0011 inflytt_0016 inflytt_0013-1 inflytt_0010-1

inflytt_0012-1Nu har vi bott i Sumpan i en vecka och det känns så himla bra! Lägenheten vi har köpt är en 2:a på 67 kvadratmeter med en liten egen uteplats och en fin gemensam innergård. När vi letade lägenhet kikade vi på 3:or och större 2:or i söderförort (främst Hägersten, Hammarbyhöjden, Enskede och Årsta), samt i Sundbyberg och gamla Råsunda. Kriterier vi hade var att det skulle vara nära till tunnelbana/kommunikation, bottenvåning utan för mycket insyn eller hiss i huset (misstänker att man blir tokig att bo högst upp utan hiss när man ska släpa barnvagn och grejer), uteplats eller balkong och ej för stort renoveringsbehov. Andra plus i kanten som vi kikade efter var badkar, hörnlägenhet,  tvättmaskin, övernattningslägenhet i föreningen samt ett kök som rymmer matplats.

När vi hade kikat några veckor och förlorat budgivning på nån lya så insåg vi att vi nog inte kunde få precis alla kriterier uppfyllda, det skulle bli för dyrt för oss. Eller också skulle det ta typ ett år innan vi hittade lägenhet, och det orkade vi ju inte. ( visst, vi skulle kunna välja att flytta längre ut, men vi kände ändå efter att ha känt oss lite ensamma i Östersund att vi ville bo ganska nära stan och ha lätt att ta oss överallt, så då valde vi att kika på lite mindre, lite närmare).

Så kom vi då till lägenheten i Sundbyberg. Och när vi kom in här kändes det liksom hemma. Det är bara en tvåa, men ganska stor, och vi tänker att bebisen ändå inte behöver eget rum förrän om några år. Då vill vi hellre just nu ha ett lite större kök och en uteplats vilket den här har, och då fick vi prioritera bort barn-rum. Dessutom är det badkar och tvättmaskin, en supertrevlig innergård med sandlåda och grillplats i ett hus från 20-talet nära tunnelbanan.

Sundbyberg känns bra ur flera aspekter. Det är superbra kommunikationer (både tunnelbana, pendel, tvärbana och bussar) så det går fort att ta sig överallt. Dessutom finns det så mycket här i krokarna. Jag gillar närförorter som är som en liten småstad, och Sumpan är ju verkligen så! Mycket caféer/restauranger, butiker, loppisar, bra promenadstråk, nära Mall of Scandinavia etc. Dessutom bra för oss att bo i norrort, vi som kommer köra upp till Jämtland så mycket. Blir liksom ändå lite kortare resväg. :)

Sen är det ju rent krasst så, att jag bara bott i söderort tidigare, så än så länge kan jag inte riktigt säga hur jag kommer trivas, men jag ser liksom ingen anledning till att jag inte skulle göra det. Det känns väldigt bra i magen! Ser dock fram emot att kunna gå raska promenader utan sammandragningar och upptäcka hoodsen. Är inte så megarörlig för tillfället.

Åh, är liksom ändå så himla glad att vi bor i Stockholm igen. Det här är ju min stad. <3

 

3 reaktion på “Bo i Sundbyberg

  1. Ellen

    så fint att läsa! och kan tänka mig att en två räcker gott och väl medan bebisen är liten, det tredje rummet blir väl ändå mer som avlastning och förvaring än ett barnrum så pass tidigt :) jag tror det här blir riktigt bra! ser fram emot att följa med under sommaren här!

    Svara
  2. Lisa

    Tips från gammal sundbybergsbo! Delibruket flatbread i gamla vattentornet gör godaste pizzan och promenadstråket kring lötsjön är supermysigt!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>