Våroutfit_Isa_30mars_0631 (1)

Frågor och svar.

Jag vill veta din exakta drömresa, du har obegränsad budget och kan och får vara borta hur länge du vill, vart åker du?

I en drömvärld så skulle jag vara ute i 1 eller kanske t.o.m 2 år och bara resa dit vinden förde mig. Jag skulle t.ex tågluffa genom ett somrigt Europa, stanna till i Paris i kanske en hel månad och bo i nåt litet kyffe med balkong och skriva sånger. Sen skulle jag  ta flyget över havet och åka på roadtrip genom USA. Sen skulle man bara se vad som hände och vart man hamnade sen, på 2 år hinner man ju se väldigt mycket och har man alla pengar i världen finns det ju inget som stoppar en. Innan jag kom hem till Sverige igen skulle jag dock sett till att jag jobbat som volontär i ett par månader någonstans. Tror att det skulle vara väldigt nyttigt som kontrast till den ytlighet vi lever i här i Stockholm, plus att det skulle vara fint att göra någon nytta på sin resa.

ITaly_Ischia_Dag1_0253_1

(foto: Christian Gustavsson)

Vad ska du bli när du blir stor?

Jag vill bli en klok och bra människa, och sen vill jag jobba kreativt och omge mig med människor som gör mig lycklig. Men jag är ju såklart redan ganska stor så allt det här är ju liksom igång, men jag jobbar varje dag på att bli klokare, bättre och mer kreativ. :)

Du har jämt så himla fina frisyrer! Så jag undrar helt enkelt om du har något knep som du kan dela med dig av, och lite tips. Gärna om du vet hur man får till en fin frisyr, även om man har så tjockt hår att det skulle räcka till minst tre personer. Det kan vara så yvigt och problematiskt ibland.

5556306150_e24a706082_z

Åh, tack! Jag har ganska så lagom tjockt hår och spikrakt, och jag tycker inte riktigt om det som det är och vill därför alltid locka och göra frisyrer, hatar när det är platt. Så för mig låter det som en dröm att ha hår för 3 personer. Oftast känner jag att alla uppsättningar skulle bli finare om man hade ett ordentligt svall. Att göra flätfrisyrer är ju exempelvis dödsfint om man har mycket hår. Eller en knut, och kanske ha en sjal i håret.  Vet inte om jag har så många knep egentligen. Jag provar mig fram, tittar på bilder och tutorials och försöker göra lika.

Vilken himla fin frisyr! Hur har du gjort den?

herrtröja_8352

 

Det är en vanlig utbakad fläta men istället för att fläta hela vägen ner samlar man ihop med en gummisnodd och gör en sidoknut. Sen använder man hårnålar för att fixa till knuten lite som man vill ha den.

Du har en otroligt fin klädstil, och jag undrar var du hämtar din inspiration OCH vilka dina bästa syling-tips är för att sätta ihop en look?

Tack snälla du! Min inspiration hittar jag ofta i modereportage, bloggar, filmer och Pinterest. Är aldrig någon som knarkar de senaste trenderna direkt, utan fastnar ofta för klassiska looks i ett lekfullt utförande. Ofta kan jag få inspiration när jag går i affärer också. Jag ser ett plagg och direkt tänker jag hur jag vill matcha det och funderar över vad jag har hemma som går ihop med plagget. Kanske är det ett tips? Att faktiskt tänka igenom hur man shoppar och visualisera hur man vill bära det. Har man en idé från början så kan man alltid leka sig fram till andra idéer så småningom. Mitt största tips när det kommer till att klä sig och hitta sin stil, är att våga. Var inte rädd för att blanda mönster och färger, lek så mycket du kan och så länge du känner dig bekväm såklart. Och känner du att det är svårt, tänk på någon du tycker klär sig fint och fundera över varför du tycker det och härma, och så småningom hittar du kanske din egen touch på det.

5252a07e92fb70d3cbd886382edc2614_1_2

(bilder)

Kanske bara jag som är förvirrad och inte förstår, men vad jobbar du med/gör du om dagarna?

Jag är från början utblidad musikalartist. Har frilansat som det i flera år och har spelat allt från hora till prinsessa till dvärg till Buddy Hollys fru. Förra året fick jag dock en liten livskris och kände att jag inte var säker på att musikal var det jag ville fortsätta göra. Har länge haft en dröm om att göra något med min egen musik, och just nu jobbar jag på det. Och för att kunna betala hyran jobbar jag 50 % i receptionen på Nordiska museet och gör lite frilansjobb emellanåt inom sång, teater, styling eller annat som faller sig på.

17863_290055702482_136384_n

(bilder från min musikalkarriär. :))

Om du bara fick äta en sak i resten av ditt liv, vad skulle du då äta?

Nybakt bröd som fortfarande är lite varmt med smält smör och olika goda pålägg.

När är du som lyckligast?

När jag känner mig berusad på livet. Kan vara närsomhelst egentligen. En söndagsmorgon i sängen med någon man tycker mycket om. På ett dansgolv med sina bästa vänner. På Gröna lund. Under en promenad från jobbet när man helt plötsligt känner att man måste skutta lite för det pirrar i kroppen, utan någon anledning egentligen, bara att man just precis då känner att livet känns så fint. Jag överumplas ibland av såna här pirr, som att min mage plötsligt åker karusell. De kan komma närsomhelst, och det är min bästa känsla, så då är jag som lyckligast.

Dance_Isa_30mars_0407

(Foto:Christian Gustavsson)

Vill börja med att säga att jag tycker om din blogg så mycket! Nu till mina frågor: Vilket är ditt favoritplagg och varför?

ISa_blusaugusti2012_0025

(Foto: Christian Gustavsson)

Tack så mycket, vad glad jag blir!  Svaret är kanske lite tråkigt, men jag tror att min beiga trenchcoat är mitt favoritplagg. Jag köpte den för 50 kronor och den går att använda till precis allt. Så bra ju!

Har du något husdjur? Själv är jag en “kattperson” och drömmer om en vit katt med rosa nos och gröna ögon. Har du något “dröm-husdjur”?

Roligt att du frågar om det där med husdjur…  Jag har inget, men är också en kattperson och senaste veckorna har jag suttit och scannat nätet efter kattungar för jag är så himla sugen på att skaffa en liten kompis. Vill även jag gärna ha en vit, fluffig en och kollar jättemycket på ragdolls. Men jag får se hur det blir, är ju läskigt det där med att man blir lite mer låst, samtidigt som det ju såklart vore helt underbart med en katt.

4e0296054e35e903ec392d3ed654da5a

(bilder)

Vad är det finaste du vet?

När kärsbärsträden blommar, gamla människor som håller varandra i hand, kattungar, långa vackra toner på en cello, sommarnätter som övergår i tidig morgon och kärlek i alla konstellationer t.ex.

Var känner du dig som mest hemma?

Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte om jag känner mig riktigt hemma någonstans. Eller tvärtom, att jag känner mig hemma överallt kanske? Har lätt att anpassa mig till platser och känner mig hemma fort när jag flyttar. Jag är född i Helsingborg, sen flyttade jag till Östersund när jag var 11 och bodde där tills jag var 18. Efter det har jag bott överallt känns det som. Eller i alla fall i Stockholm, Dublin, Gotland, Umeå, Sundsvall, Thailand, Kreta och Oslo. Just nu känner jag mig för det mesta hemma i Stockholm, och i Östersund där största delen av min familj bor. Men jag känner mig inte särskilt bunden till någon plats, och är nyfiken på om det finns någon plats i världen där det verkligen skulle kännas som att jag kom hem och kände att jag aldrig ville flytta därifrån. Men tveksamt, jag är nog lite av en sökare.

Rom_2012_0174 Rom_2012_0429_1

Om du fick vara en annan person gör en dag, vem skulle det vara och varför?

Kanske någon väldigt rik person så att jag kunde göra en massa bra saker och hjälpa folk som behöver.  Eller Tim Burton eller Woody Allen, bestämma att jag skulle casta Isabelle Pedersen i en av huvudrollerna, så sen när jag skulle bli mig själv skulle jag få jobba med film. Det vore kul, hehe. Plus att jag dessutom skulle tjäna en del pengar då att göra vettiga saker för människan och samhället.

Jag undrar vart du har köpt den jättefina lila klänningen? :)

lila_8562

På VILA.

Hej. Jag undrar en grej. Jag får en känsla av att du är lite sorgsen, har du någonsin funderat över ifall det finns någon annan livsstil än den du lever nu i Stockholm som kan få dig att vara ditt högsta jag? Isf, vart skulle det vara och vad skulle du göra? Vem är ditt alterego och vart bort hon? Planerar du att bli denne person?

Lite kantig fråga kanske, men jag är nyfken!

Våroutfit_Isa_30mars_0631 (1)

(Foto: Christian Gustavsson)

Hm, jo,  jag kan nog vara lite sorgsen vissa dagar, det har du helt rätt i. Jag är en person som funderar och analyserar extremt mycket, och då kan det ibland bli lite tungt. Och ja, jag har funderat 1000 gånger över andra livsstilar. Jag älskar Stockholm oerhört mycket för det mesta, men vissa dagar spyr jag på stressen och ytligheten, och då längtar jag till ett hus på landet.  Jag är en ganska ambivalent person, så man skulle kunna säga att jag har flera alteregon. En bor i Paris och skriver låtar och fotograferar. En annan har ett hus i Skåne eller på Fårö och driver ett personligt B&B och kanske en liten secondhandaffär. En tredje bor i USA och jobbar som skådis på heltid (alla mina alteregon sjunger dock). Just i detta nu drömmer jag mest om Paris och låtskriveri, och allt är ju såklart en romantisk illusion, dock ej omöjlig, och vem vet? Om ett år kanske det alteregot får större plats och jag vandrar fötterna trötta på Marais gator? Och om 20 år kanske jag öppnar ett B&B? Jag tror att allting har sin tid, och det är ju fint att ha många drömmar,att visualisera sin framtid. Just nu är Stockholm rätt plats för mig att vara på, men när jag känner att det inte är det längre, så ser jag ingen anledning att stanna.

Vilket år är du född (å stjärntecken)?

Jag är född 29 december 1982, vilket gör mig till Stenbock. Ett stjärntecken som inte alls känns som jag egentligen…

viktoria_3812_1

(Foto: Christian Gustavsson)

Hur lång är du?

170 cm över havet.

Vilken är din favoritfilm?

Fullkomligt älskar Woody Allens Annie Hall, och har sett den kanske 100 gånger, så jag tror att den toppar listan.

Favoritbok?

Kanske Maken av Gun-Britt Sundström. Det var några år sedan jag läste den men jag fullkomligt älskade varenda mening i den boken. Den handlar om två personer som träffas i 20-årsåldern och så får man följa deras relation under 7 år i 70-talets Stockholm. Klassisk ”can’t live with, can’t live without”- roman, och så bra så man storknar!

4988358272_9fd11e58dd_z 4987763163_6456d27b05_z 4988365482_212a552f9f_z

Är du feminist?

Självklart. Förstår verkligen inte hur man kan vara något annat i Sverige år 2013. Helt obegripligt.

Jag är allmänt nyfiken på resan ni gjorde nyss, hur/var bodde ni, priser, info om platsen osv, såg så himla himla fint ut!

Vet du, jag tror jag svarar på det här i ett eget inlägg så småningom, så blir det lite mer omfattande!

 

Translation: Here

8 reaktion på “Frågor och svar.

  1. felicia

    OMGOMG! Maken som är en av mina absoluta favoriter. En sån där bok jag alltid prackar på andra. Vad jag saknat dig under bloggpausen Isabelle! Hoppas allt är bra. Tror jag ska gå igenom arkiven en stund…

    Svara
  2. Madeleine

    Vad kul att få ägna livet åt att sjunga. Själv sjunger jag också mycket, men blev ganska bränd när jag på en audition fick höra att jag var alldeles för flickig på rösten, när jag egentligen bara var extremt nervös. Nu sjunger jag bara hemma, för min son.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>