Frågor och svar

Jag har en fråga som jag funderat lite på. Jag har precis som du utbildat mig inom musikalgenren men börjar känna att jag dras lite från det. Hur ser du på branschen och de normer och företeelser som finns i den? Hur kommer det sig att du satsade på annat än musikal? Var det ett svårt beslut? Saknar du det?

Hej! Åh, förstår svårigheten i att börja känna att man dras ifrån det. Anledningen till att jag slutade var i första hand att jag inte kände mig helt lycklig när jag arbetade som musikalartist. När jag hade jobb var det ju såklart superkul men allt runtomkring tärde väldigt mycket på mig. Auditions, alla nej-svar, att ständigt bli bedömd, inte känna sig tillräcklig, att alltid behöva vara på topp etc. Jag blev ganska nedbruten av detta. Tror helt enkelt att jag inte att jag hade det rätta psyket för att klara av det. Det passar nog inte alla.

I andra hand så kände jag mer och mer av de normer som finns, och blev mer och mer medveten under tidens gång, och det störde mig otroligt. När jag var ung reflekterade jag inte så mycket över det pga okunskap, men mot slutet mådde jag ganska dåligt över hur branschen ser ut, alla stereotypa könsroller, hur sällan det finns starka kvinnliga ledande karaktärer etc. Det här hade också en inverkan på varför jag slutade, kände att det var mycket på scen som jag inte riktigt kunde stå för. Och jobben haglar ju inte direkt över en, så ska man överleva är det ju svårt att tacka nej till jobb som man egentligen inte kan stå för, och det sved ganska mycket i mig.

Egentligen var det inte ett så svårt beslut att sluta, däremot var det svårt att hitta vem man skulle bli istället. Jag hade stått på scen hela mitt liv, och det var det jag identifierade mig med, och jag fick en ganska stor livskris när jag slutade, kände mig väldigt vilsen vem jag skulle bli om jag inte var Isabelle som sjöng och spelade teater. Efter lite trevande kom jag ju dock fram till vad jag ville, och har nog inte nånsin känt mig så harmonisk som nu.

Jag saknar det faktiskt mindre än jag trodde. Kan sakna tajtheten man får med en ensemble, stunderna i logen och den där pirriga känslan inför en premiär, men i det stora hela är jag väldigt glad över mitt beslut. Samtidigt är jag otroligt tacksam över allt jag fått göra, och över tiden jag hade som musikalartist. Hade extremt mycket roligt också, men tänker att livet förhoppningsvis är långt, och varför göra samma sak hela livet? Hoppas det här var ett någorlunda svar på din fråga, och lycka till med funderingarna. Lyssna på magkänslan, det brukar bli bra då!

musikal_kollage

 

Får man önska?! Lite hur det går med dina studier, fler bilder får ditt och andras hem, tips på fina butiker och caféer och sist men inte minst vill jag ta del av bröllopsplaneringen!

Självklart får man önska! Tar till mig dina tips till framtida inlägg! Vet du att jag gjort en café-guide? Dock dags att uppdatera den snart!

twang_café

Hej! följer massa bloggar och din är en mina absoluta favvosar!
undrar, var kommer halsbandet på första bilden från?

Tack,gulliga du! Halsbandet kommer från & other stories

Vill gärna veta mer om 1) din musiksmak och 2) hur du gör när du skriver.
Tack för en fin blogg!

1) Min musiksmak är ganska blandad. Favoriter är Joni Mitchell, Ingrid Michaelsen, Stina Nordenstam, Håkan Hellström, 60-talsmusik som Beatles och Dusty Springfild, Edith Piaf och så älskar jag gamla jazzstandards. Sätter gärna på Ella Fitz Gerald, Louis Armstrong eller Chet baker om jag är hemma t.ex.

2) Oftast får jag en idé till något jag vill skriva om. Och då öppnar jag upp ett tomt dokument/nytt blogginlägg och så börjar jag bara skriva ner allt som jag vill förmedla. Helst har jag en kopp te eller kaffe bredvid mig och alldeles tyst runtomkring. Efteråt går jag igenom och finslipar formuleringar och ordval. :)

Brighton_0362

 

Hur gick det till när ni förlovade er? Vad sa han? Hur gjorde han det? Hade han ring redan då? Var det helt oväntat? Hade ni vittnen? etc. etc.

Vi var uppe i Sebastians fjällstuga på nyår. Efteråt berättade han att han hade en plan att han skulle köra upp mig på skoter till sin favoritplats, men när vi vaknade på morgonen var det helt grönt ute ( och varmare än det hade varit på samma ställe på midsommarafton, hej upp&nervända världen!), så hans plan gick i stöpet… Hela dagen hade han sedan gått och varit lite stressad om han skulle skjuta på det eller om han skulle fria ändå, och i så fall hur… Jag minns att jag tyckte att han var lite disträ och konstig under dan, och att jag för första gången tänkte att han kanske inte tyckte om mig lika mycket, men det var ju bara för att han var nervös. Så gick kvällen och någon gång efter 12-slaget smet vi iväg från resten av gänget in på vårt stökiga rum och satt och pratade en lång stund, sa massa fina saker till varandra och var allmänt puttinuttiga. Och helt plötsligt satte han sig ner på golvet, började rota i sin resväska och tog fram en ring (en tillfällig), och så sa han att han vill göra allt med mig, få barn med mig, bli gammal med mig, och så frågade han om jag vill gifta mig med honom. Jag började gråta och sa jajaja, sen gick vi ut och berättade för de andra, poppade upp champagnen och dansade resten av natten! Och ungefär så gick det till. :) I ett stökigt rum, samma rum som vi faktiskt var i allra första gången vi sov tillsammans.

Håller med om att det vore intressant att få veta med om din musiksmak! eftersom musik ju spelar stor roll i ditt liv om jag förstatt det rätt sa skulle det vara intressant VAD det är du lyssnar pa, men även hur mycket osv! är du en sadan person som liksom alltid har musik i bakgrunden eller sätter du bara pa musik när du verkligen lyssnar? hur far du inspiration till egna musikprojekt och vilka var de bästa konserter du har varit pa? sedan till nagot helt annat: om du har nagra bra tips pa fina podcasts skulle jag bli glad!

Faktum är att jag verkligen inte är en sådan som lyssnar på musik jämt. Tycker det är väldigt skönt att ha tyst omkring mig. Om jag spelar musik hemma så fokuserar jag ofta så mycket på den att jag har svårt att hitta kreativiteten till andra saker. Men jag gillar att ha på musik när jag städar och lagar mat. När jag lagar mat föredrar jag Edith Piaf eller något mys-jazzigt, när jag städar lite mer 60-talspoppigt.

Hm, för tillfället gör jag ju inte så mycket musikprojekt, men får allra mest inspiration efter att ha varit på någon bra konsert. Konserter jag minns mest är alla jag varit på med Håkan, när jag såg Tallest man on earth och First aid kit.

Podcasts lyssnar jag också väldigt lite på, men älskar Värvet!  Har någon annan tips får ni gärna kommentera!

ringen_4330

Hur ser din och Christians relation ut idag?

Hm, tyvärr är den inte den allra bästa. Allt gick ju väldans fort mellan Christian och Sebastian och det blev väldigt infekterat, vilket gjorde att vi bröt kontakten. Dock sågs vi någon gång före jul och pratade och då kändes det finare, som om vi kunde förstå varandra mer. Jag hoppas att vi kommer kunna bli vänner i framtiden, men jag vet inte hur han känner… Jag har varit väldigt ledsen över att allt blev som det blev, men ibland är det inte så lätt när det kommer till uppbrott (oftast inte). :(

Hej Isabelle! Har läst din blogg i något år och tycker den är jättefin, vackra foton och vackra texter. Men det känns inte som jag ”känner dig”. Vet inte hur jag ska förklara. Du delar med dig ovh berättar om mycket, men ändå blir det aldrig helt och hållet… Helt. Vet inte alls om du förstår här jag menar. Drt här är väl egentligen ingen fråga; men jag skulle gärna vilka att du kommunicerar mer – då skulle bloggen bli ÄNNU BÄTTRE! Har sett folk fråga saker i kommentarsfältet (däribland jag) men inte få svar. Mer kommunikativa inlägg önskar jag, fastän såklart med fortsatt med din fina känsla och ton ich med dina fina texter och bilder. Kram Lisa

Hej Lisa!

Hm, tror jag förstår vad du menar. Det är lite problematiskt ibland att vara offentlig på nätet tycker jag, och jag har genom åren slagits en del med hur mycket jag vill lämna ut av mig själv. Kanske är det därför du upplever mig som du gör. Jag tänker att jag vill vara personlig, men inte alldeles för privat, och därför kan jag ibland kanske ha lite filter över mina texter. Men jag vill ju såklart jobba så att det känns bra både för er och mig själv, så jag försöker hitta en balans. Jag ska självklart bli bättre att svara på kommentarer, vet att jag kan ha slarvat med det ibland så det är bra att du påpekar det, men från och med nu är det självklart bättring!

MG_3677

 

4 reaktion på “Frågor och svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>