Tredje månaden med Doris

028B6341

Herregud, svisch sa det bara så har det gått en månad till! Tycker det var alldeles precis jag skrev om andra månaden. Doris har alltså gått och blivit 3 månader och är världens charmigaste och mest underbara unge.  Japp – jag är partisk, men så är det!

Med risk för att låta så jävla klyschig nu – men jag är så nedrans lycklig! Det blir ju bara roligare och roligare att vara mamma. Helt ärligt så är det typ inget att klaga på för tillfället. Doris är så himla drömmig, jag fattar typ ingenting. Har varit så inställd på sömnbrist, och det är knappt så jag vågar säga det, men hon har börjat sova heeela nätterna. Somnar vid 24 och vaknar typ 9, utan att vakna för att äta på natten.  Jag sover typ mer än jag nånsin har gjort. Jag förstår att detta kanske bara är tillfälligt, men desto större anledning att njuta och götta sig i det nu då! :)

På dagarna är det sämre med sömnrutiner. Vissa dagar sover hon jättemycket, och vissa nästan inte alls, vet inte riktigt varför det är så olika.

doris_3månader_0009

Hon är så glad oxå!  Skriker nästan aldrig (peppar, peppar). Hon kan vara lite gnällig emellanåt om hon är trött eller hungrig, och hon säger till om nåt är fel, men för det mesta är hon väldigt glad. Hon ”pratar” väldigt mycket och älskar när jag har sångstunder med henne. Hon vill sitta och stå mycket, tycker inte det är så kul att ligga ner längre. Hon vill upp och hon vill va med. Hon är en rejäl tjej. Väger 6,5 kg och är 61 cm lång. Ligger över kurvan på vikt, men inte på längd. :) Hon börjar bli riktigt stabil i nacken.

Vad gäller amningen har det ju gått från något jag nästan gav upp i början till att bli något jag gillar. Tycker det är mysigt nu, och så så lättsamt. Att bara kunna fixa fram maten på en sekund var jag än är.  Vi kör fortfarande flaska en gång per dag, och jag har varit hemifrån två kvällar, på en middag med tjejkompisar och på ett event. Det har gått hur bra som helst! Så glad att hon tar flaskan!

Doris_glasögon_0095Vi har börjat i föräldragrupp, och det är ju nice att hänga med lite andra mammor och bebisar här i området. Vi har varit på några promenader, fikat och gått på öppna förskolan ihop. Det är toppen! Jag och Doris vågar oss allt längre hemifrån, vi har även åkt pendeln själva nu, till Odenplan. Det tar bara 5 minuter från Sumpan, så det känns inte så läskigt haha! Men tror faktiskt jag vågar åka mest överallt nu, har bara inte hunnit så mycket. Njuter så mycket av att bara vara hemma nu oxå, i höstrusket. Men i morgon ska vi åka till Djurgården och kanske gå på Nordiska museet, det blir vårt längsta hittills. Får återkomma om hur det går. :)

028B6365_1

Den här senaste månaden får mamma-livet riktigt högt betyg. Ledsen om jag provocerar någon nu, men jag tänker att det går upp och ner. Nästa månad kan det ju vara precis tvärtom, så just nu njuter jag i fulla drag av min drömmiga unge. Och jag lovar, vill inte bidra till att måla upp nåt härligt mamma-liv, när jag har det kämpigt så lovar jag att berätta det. Men nu flyter det på så bra, och är så nedrans tacksam och glad för det. Att vara mamma är så fint.

7 reaktion på “Tredje månaden med Doris

 1. Emilie

  Det är ju helt fantastiskt att det känns underbart vännen! Det mesta med barn är ju fantastiskt och mycket är även skitjobbigt, men självklart ska du få skrika ut att livet leker just nu och allt känns lätt och härligt med Doris utan att känna att du sticker någon i ögonen. Idag är det svårt att lyfta fram sina barn som helt gudomliga för alla tror då att man vill glorifiera sin vardag och få ens egna liv att se perfekt ut. Men kan det bara inte få vara det ibland då? Då blir jag bara glad att se andra ha det så och gläds med dem. Mys på Isa!

  Svara
 2. Hanna

  Jag har en liten som bara är någon vecka äldre än Doris så det är så roligt att läsa om hennes utveckling! Jag tycker också att det är väldigt härligt, har lite samma sorts unge som inte skriker så ofta och då är det pga hunger eller missnöje. Men senaste veckan har varit lite mer gnällig, först förkylning och nu misstänker jag att en tand är på väg. Massa dregglande och tuggande på saker. Känns väldigt tidigt men kan tydligen komma från 3 månader. Hoppas bara bröstvårtorna klarar sig :)
  Självklart måste du få berätta att det är härligt. Du har ju tidigare berättat om din osäkerhet som ny mamma, det är ju bara bra att visa att det är nyanserat.
  Vad fantastiskt att få sova så mycket!

  Svara
 3. Emma

  Åh så härligt, vad pepp jag blir! Är i v38 och pendlar mellan att känna typ panik att va faaasen har jag gett mig in på och en nyfikenhet över det som komma skall!
  Får jag fråga när ni började testa att ge flaskan en gång per dag? Låter så skönt att kunna ha den möjligheten varesig det är ersättning eller utpumpad bröstmjölk:)
  Kram

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Åh, grattis! Exakt så kände jag! Det är bara att åka med på resan. :) Tror vi började ge flaska när hon var typ 8 veckor. Rekommenderar! :) Sen är det väl inte alltid bebisarna tar flaskan, men med Doris var det inga problem. Lycka till med allt! Det är en omtumlande men underbar grej du har framför dig! Kram!

   Svara
 4. M

  Va härligt!! Jag tycker absolut man ska få njuta OCH säga det, det är väl jättebra att man kan göra det? Oavsett om det är en period eller inte. Tycker inte att du ska behöva be om ursäkt för att du ”målar upp mammalivet som härligt”. Vissa av oss hade underbara graviditeter, andra underbara förlossningar, en tredje älskar att amma o en fjärde älskar att vara mammaledig och har kanske ett ”lätt” barn. Vissa av oss kämpar tyvärr med allt det medan andra av oss har turen att kanske få all of the above. Oavsett så tycker jag man har rätt att njuta när det är härligt och ska inte behöva skämmas eller be om ursäkt för det. Livet går ju upp och ner för oss alla <3

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>