Bonjour DIY – gör din egen hatthängare

bonjour_diy_isabellepedersen_1

En hatthängare av enklaste slag. Eller kanske något att hänga ovanför skrivbordet med massa härlig inspiration? Eller kanske en klädställning? Den här hängaren kan ni använda till en massa saker – och den tar bara några minuter att sätta upp!

För några veckor sedan drog vi i bloggnätverket Bonjour blogs igång en DIY-stafett. Varje torsdag turas vi om att lägga upp inspirerande och enkla pysseltips. Först ut var Emmy som tipsade om hur en klär om en ask till tjusig förvaring. Förra veckan visade Madeleine hur du gör ett vackert rosdiadem. Emma gjorde ett underbart tipi-tält till lilla Majken och Johanna knåpade ihop fina amplar av konservburkar.
Denna fina torsdag har DIY-stafettpinnen landat i mina händer och jag har slängt ihop en enkel hatthängare, eftersom jag älskar hattar! :) 

bonjour_diy_isabellepedersen_8151

Du behöver:

1. Stång av valfri sort. Den här mässingstången förhandlade jag till mig på köpet när jag köpte en lampa för några veckor sedan. Men har man svårt att hitta en mässingstång går det ju bra med en trästång, eller varför inte gå ut i skogen och hitta en snygg kraftig gren!

2. Snöre. Jag använde mig av lite kraftigare hampasnöre. Men det här går ju också att variera såklart. Läderremmar skulle t.ex. också vara döfint!

3. Klädnypor att hänga fast hattarna med.

4. Skruvar att skruva upp hängaren i taket.

5. Sax att klippa till snören med.

bonjour_diy_isabellepedersen_8153

Såhär gör du:

Eftersom min stång var ihålig trädde jag bara igenom snöret tills det kom ut på andra sidan och justerade längden innan jag knöt fast ändarna i krokarna i taket. Använder man tex en träpinne går det ju bra att knyta fast snöret i varsin ände av pinnen.

bonjour_diy_isabellepedersen_8219

Och när hängaren var på plats var det ju bara att knyta fast snören runt stången.

bonjour_diy_isabellepedersen_2

Och fästa valfria finheter med klädnypor. :)

bonjour_diy_isabellepedersen_8208

Lätt som en plätt!

bonjour_diy_isabellepedersen_8188

Nu har vi gått laget runt här på Bonjour Blogs, men det är inget att vara ledsen för, för nu börjar vi om! Torsdagar kommer vara pysseldagar hos oss, så hoppas ni gillar konceptet? Det gör vi! :) Och inspireras ni av våra pyssel och gör ett eget får ni gärna visa oss under #bonjourblogsdiy

Puss och kram!

 

7 reaktion på “Bonjour DIY – gör din egen hatthängare

 1. Pingback: en fredagslista. | Emmas Vintage

 2. ngn

  Hej,

  Undrar vart ifrån fick du mässingstången ifrån? Jag försökte hitta en stång som är räfflad på bägge ändarna för att bygga en hylla.

  mvh

  Svara
  1. Isabelle Pedersen Inläggsförfattare

   Hm, jag fick den på en lampaffär så ska jag vara ärlig vet jag faktiskt inte var man får tag på dem. :(

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>