Söndag på altanen med en god bok (De polyglotta älskarna)

Polygotta_älskarna_0019

Känns som jag är 70 år gammal med tanke på rubriken, haha! Hur som helst så känner jag mig ju 70 år gammal i kroppen just nu, så det får va ok. Denna långsamma söndag har mestadels spenderats här, på vår uteplats. Rutlade dock ner till ett café här i Sumpan för att möta upp Nilo för en iskaffe och glass  i solen. Sen rultade jag tillbaka för att återigen sjunka ner på min favoritplats.

Polygotta_älskarna_0022
Jag har ju varit ledig ganska länge nu. Inte jobbat heltid sedan november då jag blev sjukskriven halvtid, och efter det jobbade jag deltid på radion i Östersund under våren och har sedan flytten till Stockholm varit helt arbetslös  (inte så lätt att hitta jobb när en är höggravid). Trots att jag varit ledig väldigt mycket så är det först nu jag hittat ett lugn i det. Det tar tid att varva ner tydligen! Jag märker att jag varvat ner pga att jag kan läsa böcker igen. Har under flera månaders tid knappt lyckats avsluta en bok pga har inte kunnat koncentrera mig. Men nu kan jag det! Obeskrivligt tacksam eftersom det ju passar så bra att läsa nu då jag inte orkar så mycket annat. Och gäller ju att passa på, för om några veckor lär det ju blir svårare att läsa. :)

Polygotta_älskarna_0033

Den här läste jag ut idag – De polyglotta älskarna. Jag tyckte om den mycket. Helt ärligt känns det som att jag vill läsa den en gång till ganska snart. Dels pga det fantastiska språket, men också pga att det känns som att den är så mångbottnad, och som att man skulle förstå den på en annan nivå kanske om man läste den igen. Den är absolut inte svårläst – tvärtom, känns bara som att den har många lager, och därför tål att läsas igen. Definitivt ett lästips för hängmattan eller stranden. Man läser ut den på ett par dagar.

Polygotta_älskarna_0024Mitt läsgodis. Har fått dille på bigarråer. Fast fortfarande allra mest sugen på piggelin.  Vill helst ha en i käften konstant. Ska snart gå och hämta min fjärde för dagen. Lite glädje måste jag ju få ha som den strandade val jag är. Och böcker, bigarråer och piggelin – det är livet för mig just nu!

2 reaktion på “Söndag på altanen med en god bok (De polyglotta älskarna)

  1. Wilda

    Låter som att du utnyttjar strandad-val-läget superbra! Hoppas det går fint med allt mot slutet (eller början kanske en ska säga?) <3

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>